sectia-131-sectie-votare-ploiesti_a24f8.jpg

Deși sunt programate de multă vreme, alegerile europarlamentare care au loc duminică se pare că au reușit să îi surprindă pe aleșii locali ploieșteni. Cu doar câteva zile înainte data alegerilor, Primăria Ploiești a anunțat că au apărut modificări cu privire la sediul unde vor funcționa șapte secții de vot. Una dintre ele este Secția 131 de pe strada Râșnovenilor, în incinta unei grădinițe.

Pe 21 mai, Primăria Ploiești a anunțat că au apărut modificări cu privire la amplasamentul a patru secții de vot din municipiu, una dintre ele fiind în Malu Roșu. Practic locatarii de pe Șoseaua Vestului, nr. 2, urmau să își exercite dreptul de vot la Grădinița nr. 23 din Ploiești, pe strada Râșnovenilor. 

Pe lângă distanța destul de mare față de noua secție de votare, în condițiile în care mai sunt și alte secii de vot în zonă, pentru cei nefamiliarizați cu străzile din Cartierul Malu Roșu accesul la secția de votare se poate face doar cu GPS-ul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ascunsă într-o zonă cu blocuri, unde vegetația a crescut „fără jenă” din cauza ploilor din ultima perioadă, strada nu poate fi identificată de niciun fel.

Asta pentru simplu fapt că în zonă nu există niciun fel de indicator cu privire la denumirea arterei de circulație. Explicația o dau locuitorii din zonă, care nici ei nu sunt familiarizați cu strada Râșnovenilor.

„În zonă sunt mai multe alei și toate se numesc Râșnovenilor, dar indicatoarele sunt în partea opusă de grădiniță și au fost montate pe câteva blocuri de aici. Nu sunt indicatoare cum ar fi normal, ci doar niște tăblițe pe blocuri, dar și acestea sunt la peste 800 de zona asta”, ne-a explicat un locatar din zonă.

Un alt locatar din zonă era ferm convins că sediul grădiniței nu poate fi pe strada Râșnovenilor. „Strada Râșnovenilor nu poate fi aici, ci în sensul opus. Acolo sunt două indicatoare pe blocuri”, a susținut locatarul căruia nu-i venea să creadă că s-au schimbat regulile în cartierul în care locuiește de mai bine de 30 de ani.

Bineînțeles, dacă nu există indicatoare cu privire la denumirea străzii, în zonă nu există indicatoare nici cu privire la îndrumarea cetățenilor către secția de vot.

indicator-strada-rasnovenilor_69cbf.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg