Trafic intens pe podul îngust care face legătura între Pantazii și Berceni. Autospecialele pompierilor nu pot intra pe aici

0
pod-ingust-pantazi-masini_8971b.jpg

pod-ingust-pantazi-masini_8971b.jpg

De peste un deceniu, locuitorii din satul Pantazi se plâng de podul din metal, care face legătura între două comune: Valea Călugărească și Berceni. Podul este atât de îngust cât pe aici pot trece numai autoturismele. În cazul în care ar izbucni un incendiu la Pantazi, pompierii trebuie să facă un ocol de aproximativ 20 de kilometri.

UPDATE Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, susține că un pod pentru traficul greu ar fi inoportun în zonă. ”Când s-a construit autostrada și prin sat au trecut mașini de mare tonaj casele localnicilor au avut de suferit. Nu ne dorim așa ceva”, a declarat edilul.

Povestea podului îngust de la Pantazi este mai veche. În 2006, podul a fost luat de apele învolburate ale Teleajenului. Un an mai târziu, după ce locuitorii din Pantazii au protestat, în zonă a fost construit, ca soluție provizorie, un nou pod metalic, dar numai cu o bandă, cu promisiunea, la data respectivă, că, după efectuarea unui studiu de fezabilitate, se va realiza un pasaj care să permită circulația din ambele sensuri. 

Anii au trecut. Podul îngust asigură și acum legătura între Pantazi și Berceni. Mai ales la orele de vârf, din timpul săptămânii, dar chiar și în weekend, conducătorii auto fac coadă lângă pod.

Cât despre autospecialele pompierilor acestea nu au loc pe pod. Mașinile de intervenție trebuie să facă un ocol de 20 de kilometri.

„Locuiesc de ani de zile în Pantazii și nu s-a găsit nicio soluție ca podul să nu mai fie îngust. În timpul săptămânii stăm și așteptăm la pod, pentru că în zonă nu e montat semafor și are prioritate cine intră primul. Dacă te-ai nimerit ca la celălalt cap al podului să fie coloană aștepți zeci de minute, pentru că până trec mașinile mai vin altele”, s-a plâns nea Ilie, din Pantazi.

Din păcate, după 2007, refacerea podului îngust nu a mai fost considerată o prioritate, pe de o parte pe motiv că există o altă cale de acces spre Pantazi, deși oamenii trebuie să facă un ocol de 20 de kilometri, dar și pe motiv că pasajul nu este intens circulat, în ciuda faptului că aici se formează mai tot timpul coloane de mașini.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău