WhatsApp_Image_2019-05-15_at_11.03.59_2d555.jpeg

Cazul primarului comunei Florești, Eugen David, are toate șansele să devină studiu de caz în cărțile de jurisprudență. Acuzat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina că a comis mai multe infracțiuni acordând ajutoare sociale unor membri ai familiei, a fost condamnat în primă instanță. Hotărârea de condamnare avea să fie anulată, casată – desființată în totalitate ca fiind nelegală, de către instanța superioară, Curtea de Apel Ploiești.

Primarul a continuat cu un demers tehnic: contestarea la Curtea Constituțională a României (CCR) a articolelor în baza cărora era incriminat de către Parchet. În sentința pe care o atașăm, CCR constată că articolele sunt constituționale, însă subliniază importanța cumulării și coroborării lor, astfel încât o acuzație să fie validă.

În motivarea care stă la baza Hotărârii CCR, apare și un punct de vedere extrem de clar al Parchetului General care sună cam așa - Punctul 7 din motivare:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”În ceea ce privește ipoteza relevată de autorul excepției, reprezentantul Ministerului Public precizează că acesta e circumscrie art. 301 alin. (2)lit. b) din codul Penal, care precizează că dispozițiile alin. (1) ale aceluiași articol nu se aplică în cazul în care actul sau decizia se referă la exercitarea unui drept recunoscut prin lege sau în îndeplinirea unei obligații expuse de lege, cu respectarea condițiilor și limitelor prevăzute de aceasta”.

Adică, reprezentanții Parchetului General, constată ceea ce au constatat și judecătorii curții de Apel Ploiești: că niciun primar nu poate fi condamnat pentru că respectă legea.

Citește și: De necrezut! La nici o lună după ce l-a condamnat pentru conflict de interese, aceeași judecătoare obligă un primar să repete fapta pentru care l-a sancționat.

Tot pe această speță - acordarea de ajutoare sociale membrilor familiilor, au existat mai multe precedente la Curți de Apel din toată țara, cum ar fi Timișoara, Bacău, Cluj, Alba Iulia, dând câștig de cauză primarilor.

Acesta este contextul în care Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina a solicitat ieri reluarea procesului, fără aducerea vreunei probe noi, decisive, care să aducă clarificări relevante în dosarul cu o vechime de aproape zece ani.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg