fbpx

media-148482407907252000_4f993.jpg

Miercuri dimineața, polițiștii prahoveni au descins la 5 adrese, într-un dosar care vizează furturi din locuințe și dintr-un autoturism. Două descinderi au fost în Ploiești și alte trei în Valea Călugărească.

Surse: una din persoanele bănuite de infracțiunile pentru care se desfășoară perchezițiile de azi este un bărbat din Valea Călugărească, condamnat pentru furt calificat săvârșit în Ploiești, în anul 2011 (prejudiciu 1 milion euro).

În 2011, doi tineri din Valea Călugărească dădeau ceea ce mulţi au numit “spargerea secolului”. În ianuarie, Ionuţ Lazăr şi Alexandru Tănase au furat dintr-o casă nelocuită din Ploieşti peste un milion de euro. Posesoarea impresionantei averi, o pensionară, păstra milionul de euro într-o geantă pe care o lăsase într-o casă nelocuită din cartierul de sud al Ploieştiului. Banii proveneau din vânzarea unor terenuri moștenite. Pentru că autorii furtului erau semianalfabeți, nu aveau idee cât de mare este suma furată

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ancheta poliţiştilor a arătat atunci că tinerii care intraseră în casa respectivă nici măcar nu au ştiut ce fură atunci când au plecat cu geanta de bani. Polițiștii au verificat toate pistele, una dintre ele indicând că tinerii dădeau teancuri de bani unor lăutari din Rachieri. 

Alexandru Tănase a fost eliberat condiţionat din închisoare în februarie 2017. La data săvârşirii faptei avea doar 16 ani, fiind condamnat de instanţa de fond la 6 ani de închisoare. Sentința: vinovat pentru furt calificat. Judecătorii de la Curtea de Apel i-au redus pedeapsa la 4 ani şi 6 luni. 

Detaliile cazului de 1 milion de euro au fost publicate în observatorulph.ro AICI, AICI și AICI.

Revenim cu detalii despre rezultatele perchezițiilor de astăzi.

media-148482407907252000_af4fc.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg