pompa-de-alimentare-cu-motorina-si-benzina_8c170.jpg

Carburanţii s-au scumpit accelerat de la începutul anului, iar motorina a sărit deja pragul de 6 lei pe litru la pompă.

Preţul benzinei a crescut cu 17% în tot acest timp, iar economiştii spun că la noi majorările de preţuri au fost cele mai mari din Uniunea Europeană. Vestea proastă este că saltul preţurilor la carburanţi va duce la scumpiri în lanţ la alimente, facturi ori vacanţe.

De la începutul anului şi până acum, şoferii au plătit tot mai mult la pompă. Litrul de benzină s-a scumpit cu 84 de bani, adică o creştere de 17%. Iar la preţul motorinei s-au adăugat 63 de bani, însemnând un plus de 12%, arată statistică europeană.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De altfel, la multe benzinării, şoferii plătesc deja 6 lei pentru un litru de motorină. 

La un calcul rapid vedem că un plin de benzină de 50 de litri costă cu 42 de lei mai mult decât la începutul anului, iar cel de motorină cu 32 de lei. Dacă doar bulgarii au o benzină mai ieftină decât la noi, motorina are preţuri mai mici în Polonia şi Austria.

Sursa: stirileprotv.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg