Un bebeluș de șase luni a murit la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Mama îndoliată: ”Putea fi salvat!”

0
646x404 (4).jpg

646x404 (4).jpg

Tragedie într-o familie din Ploiești, după ce un bebeluș de numai șase luni s-a stins pe un pat al spitalului de Pediatrie.

Miercuri, 3 aprilie, copilul a făcut febră 39 de grade și a sunat la Salvare, fiind transportat la spitalul de Pediatrie din Ploiești. Aici, copilul a fost preluat de medici, iar mama a așteptat cu orele vești despre bebeluș. După intervenția unei prietene, mama a fost lăsată să-și vadă copilul, care era deja în comă. 

Femeia a cerut transferul la un spital din București, însă a fost refuzată pentru că nu exista nicio salvare dotată corespunzător. Ulterior, micuțul a murit. 

Mama acuză personalul medical

“A intrat în comă în spital, au zis că a avut un microb. Au spus că i s-a urcat microbul la cap, a făcut stop cardio respirator. Am cerut salvare să-l ducă la București și mi-au spus că nu se poate, că nu au transport. Ei spun că a făcut meningită, septicemie. Azi merge la IML pentru a vedea exact cauza decesului.

Nu spun că medicii nu și-au dat silința, dar nu știu ce să facă, ori nu știu, ori nu au cu ce, că de stat lângă el au stat, chiar dacă vor medicii, nu au cu ce să se descurce. Au chemat toți medicii, de pe toate secțiile, și de la Cardiologie, dar era deja prea târziu. Mi-am dat seama că moare pentru că se agitau toți în jurul lui. Chiar dacă ei ca medici vor să facă treabă, spitalul e critic, nu au de nici unele. Nu au aparatură, nu au tratamente… Copilul acesta putea să fie salvat, cum să moară dacă el nu a zăcut?! Putea să fie salvat, pot să-mi spună ce vor… A făcut temperatură de la microb, chiar nu putea fi dată înapoi?!

De la 6 fără 10 nu l-am mai văzut până târziu, nu m-au lăsat să intru, de câte ori mă duceam către ușă mă împingeau ca pe un câine, “stai acolo că stai bine”, mă luau și la mișto. A venit o doctoriță de la Terapie, parcă și acum o văd și le-a spus “lăsați mămica să stea jos că e și ea bolnavă”.

Doctorul trebuia să iasă la 10 din tură și nu a ieșit, a spus așa “nu merg acasă până nu moare”, a stat lângă el că ea știa că moare. I-am spus și când am plecat că nu am nimic cu dumneaei, dar dacă știa că nu îl poate salva, de ce nu l-a trimis la București înainte să intre comă și mi-a spus că nu avea cu ce. De ce nu a chemat elicopterul SMURD?! Mai bine îl duceam eu cu taxiul… A dat niște telefoane, s-a agitat, dar nu a băgat-o nimeni în seamă când a încercat să găsească o salvare…

Strigau într-una “să-l stabilizăm să mergem la București”, dar ei n-au mai putut să-l stabilizeze. Căsca ca un pui de găină, trăgea să moară și le-am spus că trage să moară. I-au murit organele rând pe rând, rinichii, inima….

Nici nu știu ce i-au făcut că până la ora 11.00 nu am avut nicio veste. Închideți spitalul că degeaba îl țineți! Mai bine să știi că e închis și să duci copilul direct în altă parte, decât să îți moară acolo! Au murit pe capete copii, să se facă ceva să nu mai moară alți copilași de acum încolo!”, a povestit femeia pentru ziarul Incomod.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău