fbpx

104012-102536-2484a9d2-6def-47d8-b30d-b65f5054757c-xl_L.jpg

Procurorul DNA Ploiești, Alfred Savu, este urmărit penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, pentru săvârșirii infracțiunii de represiune nedreaptă. El este acuzat că a dispus cercetarea penală a notarului public Andreea Cosma, în preezent deputat PSD, chiar dacă ar fi știut că este nevinovat, potrivit phonline.ro.

Comunicatul Parchetului General:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror (n.r. Savu Alfred), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de represiune nedreaptă prev. de art. 283 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că, în calitate de procuror de caz a instrumentat un dosar al D.N.A. – ST Ploieşti și, cu intenţie, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă un notar public (n.r. Andreea Cosma), iar ulterior, prin rechizitoriul din data de 23.12.2015 a dispus sesizarea instanţei de judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, deși ar fi știut că notarul public este nevinovat.

Suspectul ar fi încălcat obligația de stabilire a vinovăției în funcție de ansamblul probator administrat, existând suspiciunea că nu ar fi analizat situația de fapt sub toate aspectele și nu ar fi administrat mijloace de probă atât în apărare, cât și în acuzare.

La data de 22 martie 2019 a fost adusă la cunoștința suspectului efectuarea în continuare a urmăririi penale.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale  reprezintă o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sursa foto: phonline.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg