fbpx

incendiu-vegetatie-uscata.jpg

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 18 incendii de vegetație uscată în localitățile Șotrile, Provița de Jos, Cornu, Podenii Noi, Gornet Cricov, Vălenii de Munte, Boldești – Scăeni (2), Gherghița, Breaza, Filipeștii de Târg, Bărcănești, Ploiești, Olari, Gorgota, Mănești, Valea Călugărească și Fântânele.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 33,5 ha.

În localitatea Podenii Noi, incendiul de vegetație uscată s-a propagat la gospodărie, aceasta fiind mistuită de flăcări, în urma unui foc deschis pentru arderea resturilor vegetale din grădină. Totodată, incendiul a cuprins și proprietățile învecinate unde au ars atât vegetația uscată cât și o livadă, 500 kg. de lemne, un autoturism și un motoscuter.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Breaza, unde au intervenit pompieri de la Garda de Intervenție Comarnic sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5000 mp cu pericol major de propagare la o pădure de conifere.

sursa: ISU Prahova

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg