Accident grav pe pârtia Sorica din Azuga la Campionatul Național de Schi Alpin! O sportivă a depășit pârtia și s-a izbit de un hidrant!

0
sport.jpg

sport.jpg

Szidonia Lazsadi, sportiva Clubului Corona Brașov, s-a accidentat grav în timpul Campionatului Național de Schi Alpin, competiție desfășurată pe pârtia Sorica din Azuga!

Fata a căzut, și-a rupt piciorul și din cauza vitezei a alunecat în afara pârtiei și s-a izbit de un hidrant de la tunul de zăpadă! Sportiva a suferit dublă fractură de tibie şi peroneu.

’A căzut și în cădere s-a produs accidentarea! A alunecat până într-un hidrant din afara pârtiei. Dacă era un băiat nu se mai oprea până în râpă‘’ ne-a declarat președintele secției de schi de la Corona Brașov, Roxana Cojocea!   

Sportiva de 16 ani a fost transportată la spital și a fost deja operată.

FRSB: Zona de concurs nu era asigurată, lipseau plasele de protecție!

Oficialii Clubului Corona acuză Federația Română de Schi Biatlon pentru faptul că nu a asigurat zona cu plase de protecție și competiția nu s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță!

Roxana Cojocea: Știm că pârtia este omologată, înțelegem și situația prin care trece Federația (n.r.lipsa fondurilor și a personalului) însă vrem să tragem un semnal de alarmă! Este voba despre siguranța copiilor noștri. Pârtia nu avea plase de protecție! Dacă fata ar fi avut viteză mai mare, ce s-ar fi întâmplat ?!‘’

Sportivi din 3 cluburi au refuzat participe la competiție, în semn de protest!

‘’La a doua manșă, seniorii au refuzat să ia startul pe motiv că le este pusă viața în pericol. Au semnat și o petiție…prin care cer investiții pe pârtii

Oficialii Federației nu recunosc că ar avea vreo vină!

 ‘’O astfel de căzătură se poate întâmpla oriunde, dar unele personaje care au sau n-au legătură cu schiul au transformat această întâmplare nefericită într-un moment în care să arunce cu noroi în Federație. Accidentul n-are niciun fel de legătură cu securitatea pârtiei’’ a declarat pentru GSP.ro, secretarul general al FRSB, Puiu Gașpar.

Surse: Sportiva și Clubul Corona ar putea da în judecată Federația Română de Schi Biatlon!

Surse din anturajul apropiat sportivei care s-a accidentat susțin că ar exista deja apropiați care au acționat în instanță Federația Română de Schi Biatlon. 

Aceleași surse vorbesc și despre faptul că, deși nu recunosc că ar avea vreo vină, reprezentanții Federației s-ar fi oferit să plătească intervenția chirurgicală a Szidoniei Lazsadi.

Sportiva dar și reprezentanții clubului la care activează vor decide în perioada următoare dacă vor da în judecată Federația Română de Schi Biatlon!

sursă foto: insport.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău