fbpx

incendiu-de-vegetatie-pe-a1-bucuresti-pitesti-461271.jpgDisperați de amploare incendiilor de vegetație uscată, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au lansat un apel către cetățeni. Aceștia le solicită oamenilor să nu-și mai igienizeze câmpurile prin ardere pentru că pot genera adevărate tragedii. 

Conform comunicatului ISU, pompierii acționează, duminică după-amiază, pe A3, km 60 sens Ploiești - București, Pleașa, Șotrile, Posești și Salcia.

În ultimele 16 ore, pompierii prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 29 incendii de vegetație uscată în localitățile Nucșoara, Salcia, Comarnic, Amaru de Buzău (2), Gura Viitoarei, Corlătesti, Boldești -Scaeni (2), Valea Călugărească, Lipănești (3), Breaza (2), Drăgănești, Bărcănești, Bușteni, Berceni, Mănești, Șotrile, Albești - Paleologu, Pleașa, Ceptura, Podenii Noi, Vărbilău, Ploiești (2) și Zona A3, km 60 sens Ploiești - București.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit aceluiași comunicat, toate aceste incendii s-au soldat cu pierderi materiale, dar, din păcate, și cu rănirea mai multor persoane. Pentru stingerea lor s-au depus eforturi supraomenești, misiunile fiind îngreunate de vântul puternic care a favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor, cuprinzând și locuințele și anexele gospodărești. Pompierii au salvat zeci de gospodării, plantații de arbori, dar și fonduri forestiere, care au fost puse în pericol prin arderile necontrolate.

Foto cu caracter ilustrativ:

incendiu-de-vegetatie-pe-a1-bucuresti-pitesti-461271.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg