fbpx

1321ff36-f3a5-4c01-b3b8-bafb4075b217_46a77.jpg

Cosmin Viorel Vraicu (14 ani), care a dispărut, sâmbătă, de la Spitalul de Psihiatrie Voila, a fost găsit de polițiștii din Baia Mare. Minorul care fusese dat în consemn a fost identificat pe raza localității de domiciliu și dus familiei luni seara.

Dispariția lui Cosmin și mediatizarea acestui anunț la solicitarea Poliției au iscat o adevărată stare de revoltă în rândul conducerii Spitalului Voila din Câmpina, unde copilul era internat. Și asta pentru că odată cu fuga minorului, care nu este un caz singular, anual fiind semnalate astfel de situații, scoate la iveală o serie de deficiențe ale sistemului de securitate, personalului puțin și supraîncărcat de responsabilități.

Potrivit declarației managerului instituției, Irina Minescu, două asistente au în grijă câte 25-30 de copii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe de altă parte nici referate sau solicitări pentru încercarea de schimbare a acestei scheme de personal nu au fost făcute pentru că… „acesta este normativul de personal“, după cum ne-a precizat directoarea spitalului. O atitudine de complacere deloc benefică într-un sistem unde lucrezi cu persoane cu probleme și nevoi speciale.

VEZI mai multe declarații ale managerului spitalului, imediat după fuga minorului: 

Cum a fost posibil ca un copil cu probleme psihice să plece din Spitalul Voila, din Câmpina? Reacția conducerii unității medicale

Din 2010, managementul unității medicale a fost preluat de Primăria Municipiului Câmpina.

Sursa foto: IPJ Prahova

1321ff36-f3a5-4c01-b3b8-bafb4075b217.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg