fbpx

1321ff36-f3a5-4c01-b3b8-bafb4075b217_46a77.jpg

Cosmin Viorel Vraicu (14 ani), care a dispărut, sâmbătă, de la Spitalul de Psihiatrie Voila, a fost găsit de polițiștii din Baia Mare. Minorul care fusese dat în consemn a fost identificat pe raza localității de domiciliu și dus familiei luni seara.

Dispariția lui Cosmin și mediatizarea acestui anunț la solicitarea Poliției au iscat o adevărată stare de revoltă în rândul conducerii Spitalului Voila din Câmpina, unde copilul era internat. Și asta pentru că odată cu fuga minorului, care nu este un caz singular, anual fiind semnalate astfel de situații, scoate la iveală o serie de deficiențe ale sistemului de securitate, personalului puțin și supraîncărcat de responsabilități.

Potrivit declarației managerului instituției, Irina Minescu, două asistente au în grijă câte 25-30 de copii.

Pe de altă parte nici referate sau solicitări pentru încercarea de schimbare a acestei scheme de personal nu au fost făcute pentru că… „acesta este normativul de personal“, după cum ne-a precizat directoarea spitalului. O atitudine de complacere deloc benefică într-un sistem unde lucrezi cu persoane cu probleme și nevoi speciale.

VEZI mai multe declarații ale managerului spitalului, imediat după fuga minorului: 

Cum a fost posibil ca un copil cu probleme psihice să plece din Spitalul Voila, din Câmpina? Reacția conducerii unității medicale

Din 2010, managementul unității medicale a fost preluat de Primăria Municipiului Câmpina.

Sursa foto: IPJ Prahova

1321ff36-f3a5-4c01-b3b8-bafb4075b217.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A plecat la drum cu o agendă, reportofon, cu ceva cunoștințe generale, dar, mai ales, cu dorința de a învăța și a „fura“ meserie.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, unde a avansat de la redactor/reporter la redactor șef-adjunct/editor-coordonator al departamentului de știri.
A făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM.
În anul 2018 a fost de asemenea premiată în cadrul Galei Comunității Prahovene pentru activitatea jurnalistică în domeniul social, o arie unde se implică activ și prin intermediul Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“.
Pentru aproape doi ani a „evadat“ de partea cealaltă a baricadei, lucrând la Primăria Sinaia, la Departamentul de Comunicare și Politici Publice, dar a revenit la marea pasiune.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul de vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici.
De același autor

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro