fbpx

avalansa_30298600.jpg

Meteorologii avertizează că riscul producerii de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Carpaţii Meridionali rămâne unul – mare!

Risc de avalanșă - grad 4 din 5!  

În munţii Făgăraş este risc de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, de avalanşe în zona turistică Bâlea, la peste 1.800 de metri, “pe fondul temperaturilor foarte ridicate şi a vântului din sector predominant sudic”. Aici se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din ţară, la Bâlea Lac, de 2.5 metri.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Şi în munţii Bucegi riscul producerii de avalanșe la peste 1.800 de metri este unul crescut, de gradul patru, din cauza vremii foarte calde şi a insolaţiei care vor duce ‘’la umezirea puternică a stratului de zăpadă în partea superioară unde se va topi, apa rezultată acumulându-se în pelicule pe straturile mai dure din interior....La supraîncărcări, oricît de slabe, se pot declanșa avalașe de topire de dimensiuni medii, mai ales după-amiaza, putând fi angrenate, în cazuri izolate și straturile inferioare cu volume mai importante de zăpadă ‘’ potrivit unui buletin informativ remis, în week-end, de către Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud.

Posibile avalanșe și în masiveleŢarcu-Godeanu, Parâng-Şureanu Munții Vlădeasa – Muntele Mare.

Tot din cauza temperaturilor ridicate este risc mare de avalanşe şi la peste 1.800 de metri, în masivele Ţarcu-Godeanu şi Parâng-Şureanu, și risc însemnat de trei, pe o scară de la unu la cinci, în Munții Vlădeasa – Muntele Mare.

 sursa foto: știrile protv, realitatea.net

61771151.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg