fbpx

partie.jpgPentru cinci turiști care au schiat pe pârtiile din Sinaia, ziua de sâmbătă a fost una cu trei ceasuri rele. Una dintre aceste situații s-a produs în urma unui impact violent între doi schiori, potrivit informațiilor Salvamont Sinaia. 

Salvamontiștii atrag atenția că relaxarea și lipsa atenției pe zonele de pârtie care par ușor accesibile sunt, deseori, adevărate capcane. 

„Există o regulă nescrisă a pârtiilor, care spune cam așa: «cele mai grave accidente se întamplă în plat» - și nu-i de neglijat, căci acolo mergi mai relaxat, acolo toți vor viteză, acolo ne credem coborâtori și hop poc-poc-poc. 

Pârtiile seamănă mult cu drumurile, iar cele late și lungi cu autostrăzile (ce-i drept este posibil să avem în țară mai mulți km de pârtii decât km de autostrăzi). Au balize (indicatoare rutiere), au grad de dificultate (atenție sporită) și culoare de alunecare (benzi).

Ca și în cazul condusului auto, există riscuri la tot pasul și chiar mai dese. O piatră, o bucată de pământ fară zăpadă, un rest de echipament pierdut sau un gunoi lăsat de un necivilizat poate provoca un accident. Evident că experiența schiatului face diferența și, de cele mai multe ori, salvează vieți”, apare în „Jurnalul de salvator“, publicat zilnic, pe facebook, de Salvamont Sinaia.

Pentru oamenii muntelui care se ocupă de salvarea turiștilor, ziua de ieri a contabilizat cinci situații unde distracția s-a lăsat cu o vizită la spital.

1 ligament rupt la piciorul stâng în Pârtia Lăptici 2
1 entorsă picior stâng pe Variantă
1 fractură picior stâng sub răposata Cabană Miorița
1 imobilizare picior stâng posibilă fractură pe Drumul de Vară
1 plagă prin tăiere la… piciorul stâng în Pârtia Lăptici 2 (accident produs prin impact violent între schiori)

„Ce au în comun? Toți au probleme pe stânga (sau stânga are probleme cu ei?)”, este concluzia trasă de cel care a consemnat în Jurnalul salvatorului montan.

partie.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg