fbpx

gondola.jpg

După divergențele apărute între Jandarmeria Montană din Sinaia și Salvamont cu privire la acțiunile de evacuare a unor turiști aflați pe munte, reprezentanții Primăriei Sinaia au venit cu propria clarificare. Punctul de vedere a fost făcut public pe pagina de Facebook a instituției.

„Ieri, 24 ianuarie Gondola Carp a fost oprită din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Echipa Salvamont Sinaia împreună cu personalul tehnic al domeniului schiabil din cadrul Societății Transport Urban, structuri ce sunt subordonate Primăriei Sinaia au fost nevoite să procedeze la o acțiune de rutină, de evacuare a turiștilor aflați la acea oră pe munte, nu de salvare așa cum s-a vehiculat. Gondola Carp nu a fost defectă, ci încărcată cu gheață. Defecțiunile sunt una, condițiile meteo extreme sunt alta.

Ideea de salvare implică pericol major, primejdie imediată. Nu a fost cazul. Toți oamenii au fost adunați controlat la Bistro Carp sau în Valea Soarelui, pentru ca apoi evacuarea lor să se facă în mod organizat.

Ne pare rău că și de această dată unele dintre materialele apărute în presă nu au respectat adevărul de pe teren. Probabil că sursele consultate de unii dintre cei care au scris, nu au fost nici 3, nici 2, ci poate una singură - în acest caz comunicatul vag al Jandarmeriei.

Nu considerăm nici că acțiunile de salvare trebuie să devină parte din brandingul unei instituții ale cărei obligații implică acest gen de activitate. Dincolo de toate aceste asumări greșite sau comunicări deficitare, ținem să subliniem necesitatea acțiunii echipelor mixte în cazuri extreme.

Mulțumim tuturor pentru buna desfășurare a acțiunilor de ieri! Mulțumim publicului care a înțeles necesitatea unei astfel de organizări și a răspuns pozitiv îndrumărilor personalului tehnic al domeniului schiabil și ale echipelor Salvamont”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Inițial, reprezentanții Jandarmeriei Montane au anunțat că au intervenit pentru salvarea a două grupuri de turiști formate din 100 de persoane. Citiți AICI informațiile transmise de ei.

Știrea a fost atacată joi seara de șeful Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, care a postat pe pagina sa de facebook faptul că informațiile furnizate de jandarmii montani sunt false, iar intervenția fost exclusivă a salvamontiștilor și angajaților Domeniului schiabil din Sinaia. În acest sens și Salvamontul a emis un comunicat. Află AICI toate detaliile.

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

gondola.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg