fbpx

sgu-ploiesti.jpg

Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești a adoptat, marți, o decizie destul de controversată. Este vorba de numirea, retroactivă, a unui Consiliu de Administrație, după ce în luna noiembrie 2018 instanța a stabilit că numirile din 2017 au fost făcute ilegale.

Povestea legată de Consiliul de Administrație de la SGU Ploiești este mai veche. În 2017, la SGU Ploiești a fost numit un Consiliu de Administrație, însă, numirile de la acea vreme au fost contestate.

La mai bine de un an, Tribunalul Prahova a admis, în noiembrie 2018, cererea adresată de una dintre persoanele care au candidat pentru funcția de membru în CA, în sensul că au admis cererea de anularea a actului administrativ. Decizia magistraților a inclus și obligativitatea SGU de a emite o nouă hotărâre de numire a membrilor în Consiliul de Administrație.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mai mult, SGU Ploiești a fost obligat la plata către persoana reclamantă a sumei de 1.600 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată, în speță onorariul avocatului și taxa judiciară de timbru.. Hotărârea instanței nu a fost definitivă și a putut fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Marți după-amiază, membri AGA s-au reunit la SGU Ploiești și au decis să pună în aplicare hotărârea instanței, în sensul că au modificat ultima hotărâre privind numirea unui Consiliu de Administrație provizoriu. Cu alte cuvinte, ieri, au hotărât numirea unui Consiliu de Administrație provizoriu începând cu data de 11.12.2018, fiind suspendate de drept contractele de mandat ale administratorilor înregistrați la Registrul Comerțului.

Singurul lucru bun în toată povestea este că AGA a decis ca, de la 1 februarie, indemnizația membrilor și președintelui CA să se reducă la 1.500 de lei, după ce aceasta a fost anul trecut de 1.800 de lei pentru membrii și 2200 de lei pentru președintele CA.

decizie-aga.jpg

aga-decizie-sgu.jpg

indemnizatie-aga.jpg

hotarare-tribunalul-prahova.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg