fbpx

razie-rutiera.jpg

Polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au desfășurat zilele acestea o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, îndeosebi pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care au consumat băuturi alcoolice și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Au testat cu aparatul etilotest 280 de conducători auto, iar pentru neregulile constatate au aplicat 207 sancțiuni contravenționale (80 pentru viteză excesivă), în valoare de 64.665 lei.

Ca măsuri complementare, au reținut 8 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În această perioadă, polițiști din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroul Rutier au organizat și desfășurat trei acțiuni având drept scop reducerea numărului de accidente produse ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză și a consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de autovehicule.

Astfel, au fost verificați 303 conducători auto și au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale (98 pentru viteză excesivă, 7 pentru consum alcool), în valoare de 75.760 lei. Au fost reținute 12 permise de conducere.

Polițiștii din Câmpina (Biroul Rutier și Secția Rurală nr. 2 Florești) au organizat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente (depășiri neregulamentare, neacordare prioritate pietoni, indisciplină bicicliști, viteză ).

Cu aceste ocazii, polițiștii au testat cu aparatul etilotest 32 de conducători auto și au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.330 lei. Ca măsuri complementare, au reținut cinci permise de conducere.

Vineri, între orele 14 și 17, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 11 Drajna au organizat o acțiune pe linie rutieră și de silvicultură, ocazie cu care au fost verificate 32 de autovehicule (cinci care transportau material lemnos), trei atelaje hipo și 2 bicicliști și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.900 lei.

De asemenea, au fost confiscat material lemons – specia fag și un motoferăstrău folosit la tăierea materialului lemnos.

Polițiștii din Breaza au organizat o acțiune rutieră, îndeosebi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În colaborare cu un reprezentant al R.A.R. Prahova, polițiștii au controlat 19 autovehicule și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.205 lei.

Au reținut un permis de conducere pentru consum de alcool – contravenție și au retras un certificat de înmatriculare auto.

Polițiștii din Urlați au organizat o acțiune rutieră și de ordine publică, prilej cu care au fost controlate 28 de autovehicule, dintre care două care transportau material lemnos, și au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.480 lei (un certificat de înmatriculare auto retras).

Polițiști din cadrul Poliției Băicoi au organizat două acțiuni, pe raza orașului și a comunelor Scorțeni și Cocorăștii Mislii, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și a comerțului ilicit.

Au fost controlate 40 de autovehicule (16 conducători auto testați cu aparatul etilotest) și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.843 lei (un permis reținut).

Cu ocazia activităților desfășurate în târgul săptămânal din Băicoi, polițiștii au depistat o femeie care avea expuse spre vânzare obiecte confecționate din aluminiu (tuciuri, cratite etc.) fără a avea documente de proveniență. Bunurile au fost confiscate, iar femeia a fost sancționată contravențional cu o amendă de 1.000 de lei.

În seara zilei de 19 ianuarie, polițiștii din Slănic au organizat și desfășurat o acțiune, pe raza oraşului şi a comunei Vărbilău,  pe linie de ordine publică – sisteme de securitate, precum și pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.950 lei.

Sursa: IJP Prahova

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg