fbpx

ambulanta.jpg

Un cititor al Observatorulph.ro susține că a așteptat patru ore o ambulanță la Spitalul Orășenesc Mizil, unde a ajuns cu copilul său după un accident la un antrenament.

Incidentul s-a petrecut ieri seară iar Lucian N. susține că Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a fost anunțat chiar de către medicul de gardă de la Spital, deoarece băiatul nu putea fi tratat acolo.

”Copilul meu de 9 ani a avut antrenament la karate și s-a lovit la picior. L-am adus la Spital la Mizil. Aici, după ce l-am investigat, au spus că nu poate fi tratat și că trebuie să plecăm cu el la Ploiești. Au sunat la ambulanță și de patru ore așteptăm să vină și să ne ducă spre Ploiești, la Petrolul sau la Județean, și nimeni nu vine. Între timp, copilul a făcut febră. Are piciorul umflat. Nu știm ce să facem”, susține Lucian N..

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Într-un final, ambulanța a sosit iar micuțul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Aici i s-a dat diagnosticul de fractură de femur.

Observatorulph.ro a luat legătura și cu reprezentanții Ambulanței Prahova care și-au cerut scuze și susțin că incidentul a avut loc din cauza numărului record de solicitări la 112.

”Spitalul Mizil trebuia să asigure asistență medicală de urgență copilului până la sosirea echipajului de Ambulanță.

Medicul care face gardă trebuie să asigure asistență medicală la toate categoriile de urgență și la toate categoriile de vârstă. În zona nu avem ambulanțe cu medic, ci doar cu asistent, iar medicul din camera de garda este net superior asistentului din ambulanță.

Intervenția ambulanței a avut loc după atâta timp pentru că ieri am înregistrat un număr record de apeluri la 112, respectiv 530 de solicitări.

În condițiile acestea, cei care erau în unități medicale au fost temporizați până la rezolvarea solicitărilor pentru persoanele din afara spitalelor, care nu aveau supraveghere medicală. Nu avem atâta personal încât să putem rezolva toate solicitările cu promptitudine.

Copilul a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești. La momentul în care a fost solicitat un echipaj al ambulanței erau 29 de solicitări în așteptare, cazuri care nu aveau supraveghere medicală așa cum era cazul la Spitalul Mizil.

Ne pare rău că sunt astfel de situații. În această perioadă, pe lângă numărul mare de solicitări, ne confruntăm și cu personal redus nu pentru că a intrat personalul în concediu de odihnă, ci pentru că se află în concediu medical", a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg