fbpx

646x404 (1).jpg

Tot mai mulți elevi ai școlilor de șoferi se prezintă nepregătiți la examinare. Astfel, 7 din 10 candidați nu trec ”sala”, iar la ”oraș” fac gafe pentru care sunt picați de polițiști.

Statistică îngrijorătoare a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Anul trecut, doar 30% dintre candidați au trecut examenul scris.

„Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane reuşesc să treacă de proba teoretică. Deci, vorbim de o rată de 30% în 2018, în timp ce în 2017 rata era de aproximativ 50%. Tragem un semnal de alarmă asupra nivelului de pregătire a candidaţilor", a declarat Rodica Popescu, purtătorul de cuvânt al DRPCIV, citat de adevarul.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum s-a ajuns aici? Specialiștii dau vina pe școlile de șoferi, care trimit la examen candidați nepregătiți, în timp ce tinerii care vor să obțină permisul de conducere se plâng că întrebările de la sală sunt prea grele și inutile pentru anul 2020. De exemplu, cu ce îl ajută pe un viitor șofer să știe ce defecțiune a mașinii indică fumul albăstrui de pe țeava de eșapament?

Detalii pe adevarul.ro

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg