fbpx

DSC_0093.JPG

Un turist rănit anunța la 112 faptul că, că grupul de 30 de oameni din care făcea parte a fost surprins de o avalanșă  pe pantele de Vest ale Vârfului „La Cleşte" pe Muntele Diham – Predeal. Forţe de la Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulschi" Predeal şi instructorii Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia s-au mobilizat de urgență și au pornit în căutarea turiștilor.

Acesta a fost doar un scenariu al unui exerciţiu de căutare și salvare a persoanelor surprinse de avalanşă, în mediul montan, la care jandarmii montani din Sinaia și vânătorii de munte din Predeal au făcut față cu brio.

Exerciţiile în comun dintre cele două structuri (Vânători de Munte şi Jandarmi montani) au fost stabilite printr-un protocol de cooperare între Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne și au ca scop  - antrenarea grupelor de intervenţie în cazul unor situaţii de urgenţă în mediul montan, pentru verificarea şi eficientizarea schimbului de informaţii, planificării şi conducerii acţiunilor în teren şi pentru uniformizarea procedeelor şi tehnicilor de salvare-evacuare a persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După finalizarea exercițiului, care avut loc pe 15 ianuarie, au fost stabilite direcţiile de urmat, astfel încât, în eventualitatea unui astfel de eveniment, victimele surprinse de avalanșă pe munte să poată fi salvate și recuperate cât mai repede.

DSC_0093.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0103.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg