Untitled-1.jpg

Nu este nici primul, nici ultimul, dar acesta are o particularitate: crede că permisul de acces și parcare de la Camera Deputaților îi dă dreptul să fie Dumnezeul trotuarelor.

UPDATE După apariția acestui articol, proprietarul mașinii a contactat telefonic redacția observatorulph.ro, cerându-și scuze. ”Am împrumutat mașina unui prieten, care nu a mai găsit niciun loc de parcare liber aseară în zona respectivă. Îmi cer scuze în numele lui. Oricum, a mutat mașina de pe trotuar într-un loc amenajat de parcare”

Să o luăm metodic: trotuarul este acel spațiu public, destinat exclusiv pietonilor, care NU poate fi complet blocat de autoturisme parcate neregulamentar. În cazul de față este vorba despre intrarea pe Carol Davila, dinspre Malu Roșu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reglementările referitoare la parcarea mașinilor pe trotuare au suferit în ianuarie 2017 unele modificări, potrivit unui act normativ al Guvernului. Mai exact, parcarea pe trotuare este posibilă doar în locurile marcate și semnalizate în mod expres, deși în trecut se putea face și în lipsa acestora. Șoferii care nu respectă această nouă interdicție riscă amendarea cu până la câteva sute de lei.

Chiar și în condițiile permisiunii din lege, șoferii nu au dreptul să blocheze complet trotuarele. Șoferul Mercedesului din imagine nu se încadrează în permisiunea prevăzută de lege.

El are însă un alt statut. Este drept că doar în mintea lui este acest statut. Pe parbrizul conservei de 2-3000 de euro are un permis de la Camera Deputaților, pe care scrie ”acces și parcare”. Ceea ce nu știe el, este că permisiunea este valabilă doar la Camera Deputaților, asta în cazul în care permisul este ”pe bune”. 

În urmă cu câțiva ani, mulți dintre cei care aveau un astfel de permis credeau că ei sunt ”Buricul Pământului”, că permisul le dă dreptul să fie cocalari autorizați, pentru că nimeni nu îndrăzea să se lege de ei. Și când spunem nimeni, ne referim la poliție. Anii au trecut și lucrurile s-au mai schimbat. Percepția publică despre parlamentarii și trepădușii care îi slujesc ”pe criterii de competență” s-a schimbat radical, imaginea fiind categoric negativă.

Mai sunt însă unii care cred că ei sunt ”cineva”, că o biată autorizație în parbriz le conferă acel statut cu care pot sfida pe oricine. * De regulă, după ce publicăm astfel de imagini trimise de cititorii noștri, cei care devin ”vedete” încearcă să ne contacteze, mai întâi amenințători, apoi cu rugămintea să scoatem imaginile. Cum acest lucru nu este posibil, pentru că NU VREM, așteptăm să fim din nou contactați, pentru a avea ocazia să continuăm și să dezvoltăm subiectul.

Untitled-2.jpg

Untitled-1.jpg

d5d0533e-5fc9-43c7-ae60-985a697a1c27.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg