gripa sursa rtv.net.jpg

Un bărbat de 69 de ani din județul Prahova a murit duminică, 13 ianuarie, de gripă, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1 și avea și alte afecțiuni. Nu fusese vaccinat antigripal, spun medicii.

Tot ieri,s-a stins din cauza gripei un bebeluș de doar 10 luni, din județul Ilfov. Avea aceeași tulpină - tip A, subtip H1. Nici copilul nu a fost imunizat împotriva gripei dar nu avea alte probleme de sănătate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un tânăr de 32 de ani din Arad, tot fără probleme medicale, a fost răpus de gripă, săptămâna trecută. Celelalte 4 decese au fost înregistrate în Galați și Târgu Mureș.

Adrian Streinu Cercel: ''Gripa nu se tratează cu antibiotice, ci cu antivirale pe care le prescrie medicul!''

Specialiștii spun că e absolut necesar ca la primele simptome de boală să mergem la medic, pentru că, gripa poate fi confundată foarte ușor cu o răceală.

Principalele simptome sunt: febra foarte mare care poate ajunge la 40 de grade, chiar și la adulți, stare generală alterată, somnolență, dureri puternice de cap, astenie, rinită și dureri mulsculare.

Profesorul Adrian Streinu Cercel avertizează că, tratamentul pentru gripă nu include nicidecum antibiotice, însă gripa poate duce la complicații majore, inclusiv la deces.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.