fbpx

gripa sursa rtv.net.jpg

Un bărbat de 69 de ani din județul Prahova a murit duminică, 13 ianuarie, de gripă, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 

Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1 și avea și alte afecțiuni. Nu fusese vaccinat antigripal, spun medicii.

Tot ieri,s-a stins din cauza gripei un bebeluș de doar 10 luni, din județul Ilfov. Avea aceeași tulpină - tip A, subtip H1. Nici copilul nu a fost imunizat împotriva gripei dar nu avea alte probleme de sănătate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Un tânăr de 32 de ani din Arad, tot fără probleme medicale, a fost răpus de gripă, săptămâna trecută. Celelalte 4 decese au fost înregistrate în Galați și Târgu Mureș.

Adrian Streinu Cercel: ''Gripa nu se tratează cu antibiotice, ci cu antivirale pe care le prescrie medicul!''

Specialiștii spun că e absolut necesar ca la primele simptome de boală să mergem la medic, pentru că, gripa poate fi confundată foarte ușor cu o răceală.

Principalele simptome sunt: febra foarte mare care poate ajunge la 40 de grade, chiar și la adulți, stare generală alterată, somnolență, dureri puternice de cap, astenie, rinită și dureri mulsculare.

Profesorul Adrian Streinu Cercel avertizează că, tratamentul pentru gripă nu include nicidecum antibiotice, însă gripa poate duce la complicații majore, inclusiv la deces.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg