cai.jpg

Botezul cailor, o sărbătoare specifică Bobotezei, s-a transformat într-un act de cruzime împotriva animalelor. Scenele surprinse în comuna Târgșorul Vechi ar trebui să facă obiectul unui dosar penal...

O cititoare ne-a trimis imagini în care mai mulți cai sunt biciuiți și puși să care traverse de beton, la 0 grade, într-o competiție absurdă în urma căruia a fost desemnat cel mai bun cal din comuna Târgșorul Vechi.

Mesajul femeii oripilate de bătaia aplicată bietelor animale de povară:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Ca în fiecare an, de Bobotează, după slujba religioasă și împărțirea  aghiasmei urmează botezarea cailor, motiv de sărbătoare pentru toată lumea din comuna Târgșorul Vechi. În timp ce unii se bucură de această sărbătoare, alții o transformă într-o barbarie. 

După ce caii au fost botezați, a urmat concursul care se face în fiecare an pentru cel mai frumos cal, care a degenerat într-o competiție absurdă, ”de bătaie a cailor".

Unii au dat în bietele animale fără milă, deși trăgeau greutăți uriașe, pe un frig pătrunzător, așa cum se vede din imaginile tirmise. De aici trageți si voi concluzia: cine e omul și cine e animalul?

P.S. Se spune că animalele sălbatice nu pot fi îmblânzite, dar cred că imposibil de îmblînzit sunt aceste ființe care cu greu pot fi numite oameni”

Atenție, imagini cu impact emoțional:


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.