jenica tabacu.jpg

Jenica Tabacu, directoarea muzeului „Iulia Haşdeu" din Câmpina a fost găsită moartă, în propria locuință. Femeia s-ar fi spânzurat. Avea 50 de ani.  

Descoperirea a fost făcută de către familie care a sunat la 112. Când au ajuns medicii de la Ambulanță, femeia era deja decedată. Polițiștii au ajuns la locuința ei și încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

Nu se ştie, deocamdată, care a fost motivul pentru care, directoarea Muzeului Iulia Hașdeu ar fi decis să-și pună capăt zilelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întreg orașul Câmpina, în stare de șoc!

Cariera Jenicăi Tabacu este srâns legată de Muzeul "Iulia Haşdeu" din Câmpina. De la sfârșitul anilor 90 conducea muzeul, anterior fusese muzeograf. De-a lungul anilor, a arătat o preocupare aparte față de opera  și viața lui Bogdan Petriceicu Hașdeu. A fost aproape la fel de atrasă de activitatea culturală a Iuliei Hașdeu, fiica savantului.

În 2006, Jenica Tabacu devenea doctor în filologie „Magna cum laude" cu tema „Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907", iar ultimii ani și i-a dedicat traducerii manuscriselor „spiritiste" ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu, pe care le-a și publicat.

Nu în ultimul rând, a luptat cu toate forțele să păstreze în proprietarea statului Castelul din Câmpina, revendicat în instanță de urmași ai familiei Hașdeu. A și reușit. După zeci de ani de procese,  castelul a fost obținut de administraţia din Câmpina.

Jenica Tabacu a fost și consilier local între 2004-2009 dar și vice-președinte PP-DD și consilier în 2012.

muzeu campina.jpg

jenica tabacu 3.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Un copil de 11 luni a murit de gripă

Un băiețel în vârstă de numai 11 luni, din București, a murit răpus de o formă severă de gripă, noaptea trecută, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cu numai câteva ore înainte, mama micuțului a...