fbpx

jenica tabacu.jpg

Jenica Tabacu, directoarea muzeului „Iulia Haşdeu" din Câmpina a fost găsită moartă, în propria locuință. Femeia s-ar fi spânzurat. Avea 50 de ani.  

Descoperirea a fost făcută de către familie care a sunat la 112. Când au ajuns medicii de la Ambulanță, femeia era deja decedată. Polițiștii au ajuns la locuința ei și încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

Nu se ştie, deocamdată, care a fost motivul pentru care, directoarea Muzeului Iulia Hașdeu ar fi decis să-și pună capăt zilelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întreg orașul Câmpina, în stare de șoc!

Cariera Jenicăi Tabacu este srâns legată de Muzeul "Iulia Haşdeu" din Câmpina. De la sfârșitul anilor 90 conducea muzeul, anterior fusese muzeograf. De-a lungul anilor, a arătat o preocupare aparte față de opera  și viața lui Bogdan Petriceicu Hașdeu. A fost aproape la fel de atrasă de activitatea culturală a Iuliei Hașdeu, fiica savantului.

În 2006, Jenica Tabacu devenea doctor în filologie „Magna cum laude" cu tema „Viaţa şi activitatea lui B.P. Haşdeu între anii 1888-1907", iar ultimii ani și i-a dedicat traducerii manuscriselor „spiritiste" ale lui Bogdan Petriceicu Haşdeu, pe care le-a și publicat.

Nu în ultimul rând, a luptat cu toate forțele să păstreze în proprietarea statului Castelul din Câmpina, revendicat în instanță de urmași ai familiei Hașdeu. A și reușit. După zeci de ani de procese,  castelul a fost obținut de administraţia din Câmpina.

Jenica Tabacu a fost și consilier local între 2004-2009 dar și vice-președinte PP-DD și consilier în 2012.

muzeu campina.jpg

jenica tabacu 3.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg