thumbnail.jpg

Procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, va fi audiat, astăzi  la Parchetul General în dosarul deschis după denunțul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiță pe numele fostei șefe de la Anticorupție,  Laura Codruța Kovesi. Iacob ar trebui să ajungă la Parchetul General în jurul orei 11.00, spun surse judiciare. Procurorii îi vor cere explicații privind procedura de extrădare a fostului director al FNI.

Update. Marius Iacob Iacob:" Nu pot să spun nimic. Am fost convocat pe procedura judiciară, motiv pentru care nu pot face declarații" - la intrarea în sediul PG

NICOLAE POPA, AUDIAT PE 11 DECEMBRIE

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fostul director al FNI, Nicolae Popa, a fost deja audiat de procurori în calitate de martor, săptămâna trecută. "Am relatatat împrejurările în care s-a efectuat extrădarea mea din Indonezia", a declarat Popa la ieșirea de la Parchetul General.

Tot săptămâna trecută a fost audiat și Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, după denunțul depus de afacerist împotriva fostei șefe a DNA.

SEBASTIAN GHIȚĂ: LAURA CODRUȚA KOVEȘI MI-A CERUT BANI PENTRU UN DOSAR DE CARE SE OCUPA

Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Omul de afaceri susține că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. "După ce am prezentat statului român toate elementele privin activitatea infraţională a acestui grup Onea – Koveși, am văzut că nimic nu s-a întâmplat şi că tot ce face acest grup  dosare fabricate este ascuns, pitit. Ce m-a făcut să fac această plângere este că această secţie de urmărire a magistraţilor permite cetăţenilor să prezinte probe", a declarat Sebastian Ghiţă la România TV, pe 9 decembrie.  

"La cererea lui Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este că o firmă privată, la cererea statului român, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi care a furat sute de mii de oameni. O întreb pe doamna Kovesi: ce fel de operaţiune o fi asta? Oare suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa sau sunt doar eu? Am acţionat eu în numele statului român?", a spus Sebastian Ghiţă în cea de-a treia intervenţie pe care a avut-o la România TV de la dispariţia lui, în 21 decembrie.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în 2006, la 15 ani de închisoare. Popa a fost acuzat de falimentarea Fondului Național de Investiții, alături de Ioana Maria Vlas. Popa a fugit din țară, în anul 2000, la scurt timp după ce sute de mii de români și-au pierdut banii la FNI.  După aproape doi ani, autorităţile române au emis un mandat internaţional de arestare, pe numele lui. În 2 decembrie 2009, Popa a fost arestat în Indonezia și a fost adus în țară în 2011. Trei ani mai târziu, în iunie 2014, Tribunalul Giurgiu a decis definitiv ca Nicolae Popa să execute 10 ani şi patru luni de închisoare, scrie romaniatv.net


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.