download.jpg

Televiziunea Română a difuzat în decembrie 1989 imagini filmate cu revoluția de la Ploiești. Revolta împotriva dictatorului Ceaușescu și a regimului comunist a început cu ieșirea în stradă a muncitorilor de la Uzina 1 Mai și, spre deosebire de Timișoara sau București, aceasta nu s-a soldat cu victime.

Iată comentariul TVR la momentul difuzării imaginilor cu revoluția din 1989 de la Ploiești (sursa: mariusmioc.wordpress.com):

Primii paşi către libertate au fost făcuţi la ora 8,30, la întreprinderea „1 Mai” din Ploieşti. De acolo a plecat prima coloană. Idealul libertăţii şi dreptăţii… În curînd coloanele de manifestanţi au pornit către piaţa centrală a oraşului. Aceste coloane cuprindeau muncitori, ţărani, intelectuali, tineri, elevi şi studenţi, militari, toţi – reprezentanţi ai aceluiaşi popor. Al aceluiaşi popor, mîndru sub faldurile tricolorului său tradiţional. Emoţionant acest marş tăcut, marş liniştit, marş paşnic spre victorie împotriva unor tirani care vor folosi, care au folosit şi folosesc (neînţelegibil) pentru apărarea dreptăţii, pentru apărarea dreptului sfînt şi a dorinţelor cele mai fierbinţi ale fiecăruia dintre noi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În piaţa centrală a oraşului Ploieşti. Trăiască România liberă! Nu-i vom ierta! Ostaşi, sînteţi români! Apeluri care de altfel, la Ploieşti ca şi în toată ţara nu făceau decît să sublinieze îngemănarea, înfrăţia, înfrăţirea, întrajutorarea, unitatea cu care armata română, fiică, reprezentantă a poporului român, a acţionat cot la cot cu masele, cu studenţii, cu muncitorii, de tineri, de ţărani, de intelectuali, de copii, de vîrstnici, pentru democraţie şi pentru libertate. Sigur, în această luptă au fost ucişi copii. Nu vom uita niciodată, memoria lor este sfîntă pentru noi. Dar dictatura a căzut! O victorie care a necesitat multe jertfe...”

VIDEO


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Travel&Lifestyle
  • Vineri, 18 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Unde poți ieși vineri seară în Ploiești

Cum astăzi e vineri, iar după o săptămână grea simți nevoia de a te distra sau relaxa, iată ce poți face în această seara: Astăzi, 18 ianuarie, începând cu orele 20:00, ești invitat la o seară  de Folk...