fbpx

Screenshot_1.png

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a trimis o filmare făcută în această după amiază în zona magazinului Lidl din nordul Ploieștiului însoțită de următorul comentariu: ”Sărbătorile vin, sărbătorile vin! La nord miroase a parfum fin”.

Nu ar fi prima dată când scriem despre sesizările ploieștenilor din această zonă cu privire la mirosul puternic de detergent sau, și mai rău, de ”spumele de pe străzi” provocate de aburul tehnologic emanat de coșul fabricii Unilever.

De fiecare dată, răspunsul autorităților a fost aproape același. Cel mai recent caz a fost cel din luna iunie a acestui an, în care o simplă ploaie a umplut străzile de apă cu spumă. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Autoritățile au prelevat probe și le-au transmis către Laboratorul de Calitatea Apelor Ploiești, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-ialomița, laborator acreditat RENAR.

„În urma analizelor, s-a constatat prezența agenților de suprafață anionici (detergenți) în cantitate de 0,1 mg/l. Precizăm că valoarea maximă admisă de lege este de 20 mg/l”, se arăta în comunicatul de presă al Ministerului Mediului.

Vezi mai jos imagini cu aburul tehnologic emanat în această după amiază.

Abur tehnologic la Unilever from Observatorul Prahovean on Vimeo.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook