Screenshot_1.png

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a trimis o filmare făcută în această după amiază în zona magazinului Lidl din nordul Ploieștiului însoțită de următorul comentariu: ”Sărbătorile vin, sărbătorile vin! La nord miroase a parfum fin”.

Nu ar fi prima dată când scriem despre sesizările ploieștenilor din această zonă cu privire la mirosul puternic de detergent sau, și mai rău, de ”spumele de pe străzi” provocate de aburul tehnologic emanat de coșul fabricii Unilever.

De fiecare dată, răspunsul autorităților a fost aproape același. Cel mai recent caz a fost cel din luna iunie a acestui an, în care o simplă ploaie a umplut străzile de apă cu spumă. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Autoritățile au prelevat probe și le-au transmis către Laboratorul de Calitatea Apelor Ploiești, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Buzău-ialomița, laborator acreditat RENAR.

„În urma analizelor, s-a constatat prezența agenților de suprafață anionici (detergenți) în cantitate de 0,1 mg/l. Precizăm că valoarea maximă admisă de lege este de 20 mg/l”, se arăta în comunicatul de presă al Ministerului Mediului.

Vezi mai jos imagini cu aburul tehnologic emanat în această după amiază.

Abur tehnologic la Unilever from Observatorul Prahovean on Vimeo.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.