images.jpg

Polițiștii rutieri din Prahova au declarat toleranță zero pentru alcoolul la volan. Astăzi, cinci șoferi s-au ales cu dosar penal, doi dintre ei refuzând testarea. 

Comunicatul IJP Prahova

Marți, imediat după miezul nopții, un echipaj de poliție din Plopeni a oprit, pentru verificări, un autoturism care circula în comuna Dumbrăvești și avea montate plăcuțe provizorii de înmatriculare

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La volan, a  fost identificat un bărbat din Plopeni, în vârstă de 35 de ani, care a prezentat actul de identitate și autorizația provizorie de circulație.

Continuând verificările, s-a stabilit faptul că respectivul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând 0,71 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

Cu toate acestea, bărbatul a refuzat prelevarea de prove de sânge la spital, sens în care i-a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu o situație asemănătoare s-au confruntat și agenții din cadrul Postului de Poliție Poiana Câmpina, care au depistat un localnic de 33 de ani, la volanul unei autoutilitare, luni, în jurul orei 16.30.

Etilotestul a indicat în situația acestuia 0,93 mh/l alcool pur în aerul expirat, însă, ca și în cazul precedent, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În acest sens, polițiștii au întocmit dosar penal.

Alți doi conducători auto cu alcoolemie peste pragul răspunderii penale au fost depistați de polițiștii rutieri din Ploiești, în persoana unor localnici în vârstă de 40 de ani (0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 24 de ani (0,64 mg/l).

De asemenea, un echipaj rutier a constatat că un bărbat de 51 de ani, din Strejnicu, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale pe Centura de Vest a Ploieștiului, pe fondul consumului de alcool. Acesta avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți aceștia au fost transportați la spital, unde le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-li-se dosare penale.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.