fbpx

images.jpg

Polițiștii rutieri din Prahova au declarat toleranță zero pentru alcoolul la volan. Astăzi, cinci șoferi s-au ales cu dosar penal, doi dintre ei refuzând testarea. 

Comunicatul IJP Prahova

Marți, imediat după miezul nopții, un echipaj de poliție din Plopeni a oprit, pentru verificări, un autoturism care circula în comuna Dumbrăvești și avea montate plăcuțe provizorii de înmatriculare

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La volan, a  fost identificat un bărbat din Plopeni, în vârstă de 35 de ani, care a prezentat actul de identitate și autorizația provizorie de circulație.

Continuând verificările, s-a stabilit faptul că respectivul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând 0,71 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

Cu toate acestea, bărbatul a refuzat prelevarea de prove de sânge la spital, sens în care i-a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu o situație asemănătoare s-au confruntat și agenții din cadrul Postului de Poliție Poiana Câmpina, care au depistat un localnic de 33 de ani, la volanul unei autoutilitare, luni, în jurul orei 16.30.

Etilotestul a indicat în situația acestuia 0,93 mh/l alcool pur în aerul expirat, însă, ca și în cazul precedent, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În acest sens, polițiștii au întocmit dosar penal.

Alți doi conducători auto cu alcoolemie peste pragul răspunderii penale au fost depistați de polițiștii rutieri din Ploiești, în persoana unor localnici în vârstă de 40 de ani (0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 24 de ani (0,64 mg/l).

De asemenea, un echipaj rutier a constatat că un bărbat de 51 de ani, din Strejnicu, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale pe Centura de Vest a Ploieștiului, pe fondul consumului de alcool. Acesta avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți aceștia au fost transportați la spital, unde le-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, întocmindu-li-se dosare penale.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg