furt1.jpg

Doi tineri, de 15 și 20 de ani, sunt cercetați de polițiști după ce ar fi spart mai multe mașini pe raza localităților Ploiești, Bucov și Blejoi. Aceștia spărgeau geamurile sau forțau portbagajul mașinilor în care erau lăsate la vedere bunuri precum telefoane mobile, genți sau laptopuri.

Comunicatul IJP Prahova:

Marți, 4 decembrie, în timpul unor activități de prevenire și combatere a furturilor din autovehicule, o echipă din cadrul Secției nr. 1 – Poliția Municipiului Ploiești a depistat doi tineri pe o stradă din localitate, manifestând un comportament suspect.

Aceștia au fost legitimați și conduși la sediul poliției, pentru verificări. Polițiștii au stabilit faptul că cei doi, domiciliați în Ploiești, în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, sunt bănuiți de comiterea a 5 furturi din autovehicule săvârșite în cursul zilei în care au fost depistați, în municipiul Ploiești și pe raza comunelor Bucov și Blejoi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aceștia profitau, de principiu, de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce spărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tot aceștia, împreună cu un alt bărbat, de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție, în noaptea de 03-04 decembrie, în incinta unei librării din Ploiești, de unde au sustras suma de 10.000 de lei. Acesta din urmă a fost depistat în dimineața zilei de 5 decembrie, în zona Gării de Sud din Ploiești, fiind adus la audieri.

Totodată, primii doi mai sunt cercetați si pentru distrugerea unui perete exterior al unei cafenele din Ploiești, faptă petrecută în noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie.

          Minorul de 15 ani urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, conform procedurii, în vederea stabilirii existenței discernământului. La acest moment, se află internat într-un centru de plasament.

          În privința celorlalți doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

          Reiterăm necesitatea unui minim de măsuri în ceea ce privește siguranța bunurilor dumneavoastră.

          Pe premisa faptului că marea majoritate a furturilor din autovehicule se petrec pe fondul lăsării, la vedere în habitaclu, a unor obiecte ce pot deveni ținta infractorilor, atragem atenția tuturor asupra riscurilor pe care și le asumă prin acest gen de comportament.

          De asemenea, lăsarea neasigurată a portierelor sau a portbagajului, chiar și pentru perioade foarte scurte, presupune un risc major, speculat frecvent de infractori.

          Un sistem de alarmare (chiar și cu perimetru de siguranță) vă poate scuti de probleme, dar acesta nu va suplini în totalitate riscul neglijenței conducătorilor auto.

          Aceste concluzii sunt desprinse atât din practica judiciară, cât și din constatările polițiștilor realizate în timpul desfășurării activităților stradale de informare a cetățenilor, pentru prevenirea furturilor din autovehicule.

          Foto realizate la data de 3 decembrie 2018, în timpul unei asemenea activități, în Ploiești și Blejoi:

furt1.jpgfurt2.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.