fbpx

download (4).jpg

Prahova se află, în această dimineață, între orele 8:50 și 11:00, sub cod galben de vreme severă imediată.

Sunt posibile depuneri de polei în următoarele localități:

Ploiesti, Câmpina, Băicoi, Breaza, Brazi, Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Măneciu, Filipeștii de Pădure, Valea Călugărească, Bucov, Plopeni, Bărcănești, Puchenii Mari, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Brebu, Târgșoru Vechi, Florești, Slănic, Blejoi, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Măgureni, Poienarii Burchii, Scorțeni, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Drajna, Bănești, Berceni, Șirna, Gorgota, Poiana Câmpina, Râfov, Sângeru, Cerașu, Iordăcheanu, Păulești, Starchiojd, Lipănești, Podenii Noi, Măgurele, Posești, Ceptura, Cornu, Vâlcănești, Mănești, Teișani, Aluniș, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Șotrile, Bălțești, Bertea, Gornet, Cocorăștii Colț, Șoimari, Gornet-Cricov, Provița de Jos, Predeal-Sărari, Tinosu, Provița de Sus, Ștefești, Apostolache, Păcureți, Plopu, Bătrâni, Cărbunești, Chiojdeanca, Surani, Lapoș, Ariceștii Zeletin, Salcia, Tătaru, Cosminele, Talea.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sfaturi pentru șoferi:

Maşina din faţa ta derapează - Dacă observi că maşina din faţa ta a intrat în derapaj, trebuie să frânezi încet şi să te apropii cât mai mult de marginea drumului. Asta, pentru a lăsa loc celui din faţa ta dar şi şoferului care vine pe contrasens.

Ai derapat? Pune frână de motor - În momentul în care autoturismul derapează, schimbăm într-o viteză inferioară. Apoi, trebuie să stăm corect la volan cu mâinile la „9 şi un sfert". Când derapăm, trebuie să privim în direcţia în care dorim să mergem, iar corpul nostru va îndrepta instinctiv volanul în acea direcţie.

Nu brusca comenzile în curbe - În primul rând, când intri într-o curbă, nu trebuie să bruschezi comenzile maşinii. Deci, nu trage brusc de volan şi nu frâna violent! De asemenea, evită pe cât posibil să accelerezi în treaptă de viteză inferioară. Foloseşte în astfel de situaţii o treaptă de viteză cât mai înaltă. Nu folosi o frână de motor violentă! Rişti să blochezi roţile maşinii.

La demaraj nu tura motorul - De pe loc se pleacă uşor, fără a tura motorul. Pentru ca maşina să nu se împotmolească în zăpadă, iar pneurile să prindă aderenţă, plecarea de pe loc se face la turaţii mici. Demarajul se poate încerca şi în treapta a doua de viteză.

Nu brusca frâna şi acceleraţia - Sunt interzise manevrarea bruscă a volanului, frânarea şi accelerarea violentă. Comenzile agresive rup aderenţa pneurilor la sol, iar derapajul este inevitabil. De asemenea, în timpul mersului este recomandată folosirea frânei de motor.

Frânează înaintea virajelor - Înaintea virajelor se frânează uşor, iar după înscrierea în curbă se accelerează uşor. În caz contrar, maşina va derapa şi va ieşi de pe banda de mers rotindu-se.

Păstrează distanţa - În condiţiile în care se merge în coloană, păstrează distanţa faţă de maşina care se află înaintea ta. Nu încerca depăşiri la limită, nu încerca să te bagi în faţa altor şoferi.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg