download (1).jpg

Patronul unei discoteci din comuna Scorțeni este acuzat că a difuzat muzică fără să plătească drepturi de autor în valoare de 2.142 de lei. El s-a ales cu dosar penal, chiar dacă prejudiciul a fost recuperat.

Comunicatul IJP Prahova: 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal în care un bărbat de 37 de ani din comuna Scorțeni este bănuit de  săvârșirea  infracţiunii de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, s-a stabilit că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a fost depistat la punctul de lucru al acesteia în timp ce difuza muzică pentru clienții aflați în incinta disco-barului, prin intermediul unor suporți optici conţinând opere muzicale, reproduse de pe internet şi stocate fără consimţământul sau acordul titularilor drepturilor de autor şi conexe.

Titularii drepturilor de autor şi conexe s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma de 2.142 lei, prejudiciu care a fost recuperat în totalitate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet pentru a dispune în cauză.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.