fbpx

download (1).jpg

Patronul unei discoteci din comuna Scorțeni este acuzat că a difuzat muzică fără să plătească drepturi de autor în valoare de 2.142 de lei. El s-a ales cu dosar penal, chiar dacă prejudiciul a fost recuperat.

Comunicatul IJP Prahova: 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal în care un bărbat de 37 de ani din comuna Scorțeni este bănuit de  săvârșirea  infracţiunii de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, s-a stabilit că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a fost depistat la punctul de lucru al acesteia în timp ce difuza muzică pentru clienții aflați în incinta disco-barului, prin intermediul unor suporți optici conţinând opere muzicale, reproduse de pe internet şi stocate fără consimţământul sau acordul titularilor drepturilor de autor şi conexe.

Titularii drepturilor de autor şi conexe s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma de 2.142 lei, prejudiciu care a fost recuperat în totalitate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet pentru a dispune în cauză.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg