fbpx

download (1).jpg

Patronul unei discoteci din comuna Scorțeni este acuzat că a difuzat muzică fără să plătească drepturi de autor în valoare de 2.142 de lei. El s-a ales cu dosar penal, chiar dacă prejudiciul a fost recuperat.

Comunicatul IJP Prahova: 

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal în care un bărbat de 37 de ani din comuna Scorțeni este bănuit de  săvârșirea  infracţiunii de reproducere a operelor sau produselor purtătoare de drepturi conexe, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, s-a stabilit că, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a fost depistat la punctul de lucru al acesteia în timp ce difuza muzică pentru clienții aflați în incinta disco-barului, prin intermediul unor suporți optici conţinând opere muzicale, reproduse de pe internet şi stocate fără consimţământul sau acordul titularilor drepturilor de autor şi conexe.

Titularii drepturilor de autor şi conexe s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma de 2.142 lei, prejudiciu care a fost recuperat în totalitate.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet pentru a dispune în cauză.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Eveniment
  • Sâmbătă, 16 Februarie 2019
  • De Andra Ilie

Razie a Poliției Rutiere în Prahova. FOTO

Polițiștii din Câmpina și din cadrul posturilor arondate au acționat în cursul nopții trecute pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. Polițiștii au acționat în intervalul orar 22 -...