petarda.jpg

Un profesor care a găsit petarde asupra unui elev în școala gimnazială din satul Magula, comuna Tomșani, a chemat Poliția. În urma verificărilor, elevul a fost amendat cu 2.500 de lei, iar petardele au fost confiscate.

Comunicatul IJP Prahova:

Se apropie Sărbătorile de iarnă, începem constatările privind utilizarea fără drept a materialelor pirotehnice

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ieri, în jurul orei 15, Poliția orașului Urlați a fost sesizată de către un cadru didcatic dintr-o școală din satul Magula, despre faptul că a surprins un elev de clasa a opta având asupra sa articole pirotehnice de mici dimensiuni.

Cu ocazia verificărilor efectuate, asupra elevului au fost găsite 41 de petarde de categoria F2.

Citește și Elev din Ploiești, prins de jandarmi după ce a aruncat cu petarde în curtea liceului. VIDEO

Cu privire la proveniența acestora, elevul a declarat că le-a procurat în ziua precedentă din municipiul Ploiești, iar în data de 3 decembrie s-a deplasat la unitatea școlară avându-le asupra sa, fără a le folosi în incinta unității de învățământ sau în zona adiacentă acesteia. 

Elevul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 2.500 lei, iar petardele au fost ridicate în vederea confiscării.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.