maxresdefault.jpg

O echipă de control mixtă, formată din polițiști și inspectori DSV au controlat ieri crescătorii de animale în zona comunei Ariceștii Zeletin. Polițiștii au aplicat amenzi de 9.000 de lei.

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 8 Bălțești au desfășurat o acțiune, în comuna Ariceștii Zeletin, pentru verificarea respectării de către crescătorii de animale a regulilor sanitar-veterinare în procesul de creștere a acestora.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cu această ocazie, au fost controlate patru stâne și un crescător de porcine, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 lei.

La una dintre stânele verificate, s-a constatat că proprietarul deține într-un padoc  patru porcine neînregistrate la D.S.V.S.A. De asemenea, au fost identificați patru câini ciobănești, unul legat și trei liberi, fără a prezenta jujeu, neidentificați prin microcip și nici vaccinați antirabic, două bovine adulte, din care una necrotaliată și un tineret bovin necrotaliat. Totodată, au fost identificate șase caprine necrotaliate și un asin nemicrocipat. Animalele în cauză au fost luate în evidența D.S.V.S.A. și monitorizate.

Citește și În plin sezon de pestă porcină africană, criză de personal la DSVSA Prahova

La o altă stână, au constatat că un crescător de animale deținea patru câini ciobănești liberi și fără a purta jujeu, neidentificați prin microcip și nici vaccinați antirabic. Ovinele și caprinele deținute se aflau la pășunat, necrotaliate în totalitate.

Pe raza comunei Cărbunești, a fost identificat un  crescător de animale care deținea 35 de ovine și 35 de caprine, din care 15 ovine și 15 caprine necrotaliate. De asemenea, mai deținea doi câini ciobănești care nu purtau jujeu, neidentificați prin microcip și nevaccinați antirabic.

foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.