delapidare (5).jpg

Un ploieșteam de 51 de ani, agent de vânzări la o firmă de produse medicinale din plante, este cercetat penal pentru că și-a însușit o parte din încasările de la clienți.

Comunicatul IJP Prahova

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal și l-au înaintat unității de parchet cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizarea instanței competente să soluționeze cauza, cu privire la un ploieștean de 51 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare în formă continuată (15 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (28 acte materiale).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și Tânăr în vârstă de 25 de ani acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul a fost stabilit la peste 780.000 lei

Din probatoriul administrat, s-a stabilit faptul că inculpatul, în calitate de agent de vânzări la o firmă de produse medicinale din plante, în perioada ianuarie-martie 2016 și în luna noiembrie a anului 2016, și-ar fi însușit suma totală de 5.386,74 lei din încasările pe care trebuia să le predea societății angajatoare, cât și din contravaloarea mărfurilor pe care nu le-a livrat unui client.

După ce a livrat marfă, agentul de vânzări ar fi încasat contravaloarea acesteia, a completat exemplarul albastru al chitanțelor cu numele real al clientului și suma de bani încasată, iar pe exemplarul roșu al chitanței, pe care l-a depus la casieria punctului de lucru, a completat în fals, o sumă de bani diferită și uneori, numele altor clienți, falsificând în acest mod un număr de 15 chitanțe, prin care și-a însușit diferențele de bani în valoare totală de 5.176, 10 lei.

De asemenea, s-a constatat că inculpatul a falsificat parțial 15 borderouri de încasări, în sensul că a menționat în acestea chitanțele falsificate și alte sume de bani decât cele încasate în realitate.

Cu altă ocazie, acesta și-ar însușit marfă în valoare de 210,64 lei, pe care a ridicat-o din gestiunea depozitului, cu scopul de a o livra unui client.

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.