extrapan.jpg

Un incendiu a izbucnit, luni dimineața, la fosta fabrică de pâine Extrapan din Ploiești, situată pe strada Mărășești.

Ard deșeuri depozitate ilegal în această zonă. La fața locului intervin două autspeciale de pompieri, cu apă și spumă.

Aici își fac veacul mai mulți oameni fără adăpost din Ploiești și e posibil ca focul să se fi extins după ce aceștia au încercat să se încălzească incendiind deșeurile.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reamintim că, înainte de 1989, fosta fabrică de pâine din Ploiești asigura comenzi  din tot județul.

După Revoluție, chiar în 1990, printr-o Hotărâre de Guvern, întreprinderea a devenit Extrapan, iar cinci ani mai târziu, în 1995, fabrica a fost privatizată. Chiar dacă între timp pe piață a apărut concurența, câțiva ani mai târziu, fabrica era în continuare pe profit. În 2001, aleșii locali ploieșteni aprobau asocierea, pe o perioadă de 15 ani, cu SC Extrapan SA, pentru amplasarea unui număr de 20 de spații comerciale pe teritoriul orașului.

Se pare însă că de la mărire la decădere a fost un singur pas. În 2004, societatea avea aproximativ 600 de angajați. Nu a durat însă mult și totul a fost sortit pierii. Inițial s-a solicitat insolvența societății și, ulterior, falimentul. În 2007 s-a solicitat insolvența... Aproape 90 de societăți și persoane fizice au figurat ca parte în proces, pe listă figurând inclusiv Consiliul Local, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești. Chiar și în prezent, pe rolul instanțelor încă se regăsesc numeroase procese în care Extrapan este parte. 

Detalii aici: Ruinele fostului Extrapan, cea mai mare fabrică de pâine din Prahova – FOTO, VIDEO


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...