fbpx

extrapan.jpg

Un incendiu a izbucnit, luni dimineața, la fosta fabrică de pâine Extrapan din Ploiești, situată pe strada Mărășești.

Ard deșeuri depozitate ilegal în această zonă. La fața locului intervin două autspeciale de pompieri, cu apă și spumă.

Aici își fac veacul mai mulți oameni fără adăpost din Ploiești și e posibil ca focul să se fi extins după ce aceștia au încercat să se încălzească incendiind deșeurile.

Reamintim că, înainte de 1989, fosta fabrică de pâine din Ploiești asigura comenzi  din tot județul.

După Revoluție, chiar în 1990, printr-o Hotărâre de Guvern, întreprinderea a devenit Extrapan, iar cinci ani mai târziu, în 1995, fabrica a fost privatizată. Chiar dacă între timp pe piață a apărut concurența, câțiva ani mai târziu, fabrica era în continuare pe profit. În 2001, aleșii locali ploieșteni aprobau asocierea, pe o perioadă de 15 ani, cu SC Extrapan SA, pentru amplasarea unui număr de 20 de spații comerciale pe teritoriul orașului.

Se pare însă că de la mărire la decădere a fost un singur pas. În 2004, societatea avea aproximativ 600 de angajați. Nu a durat însă mult și totul a fost sortit pierii. Inițial s-a solicitat insolvența societății și, ulterior, falimentul. În 2007 s-a solicitat insolvența... Aproape 90 de societăți și persoane fizice au figurat ca parte în proces, pe listă figurând inclusiv Consiliul Local, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești. Chiar și în prezent, pe rolul instanțelor încă se regăsesc numeroase procese în care Extrapan este parte. 

Detalii aici: Ruinele fostului Extrapan, cea mai mare fabrică de pâine din Prahova – FOTO, VIDEO

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg