fbpx

WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.37.30.jpeg

În această dimineață, 50 de studenți au fost evacuați din sediul UPG Ploiești după ce doi dintre ei au acuzat stări de rău și au fost transportați la spitalul județean de urgență din Ploiești.

Citește și De ce au fost evacuați studenții din UPG Ploiești. Reacția rectorului

UPDATE La fața locului au ajuns numeroase echipaje ale salvatorilor (SMURD, ambulanță, pompieri). Incidentul s-a produs într-un laborator de la etajul al patrulea al universității, corpul I.

12 studenți sunt evaluați medical. Studenții ar fi inhalat o substanță iritant lacrimogenă.

La sediul UPG se deplasează autospeciala ISU pentru identificarea substanțelor periculoase. Vorbim de un laborator mobil Chimic, Bacteriologic, Radiologic, Nuclear.

Studenții acuză stări de rău, amețeli, vărsături, câțiva dintre ei pierzndu-și pentru scurt timp cunoștința.

Cel mai probabil, aceștia au fost intoxicați cu o substanță periculoasă.

Reprezentanții ISU susțin că nu s-au semnalat scurgeri de gaze, dar încăperea în care a avut loc incidentul a fost aerisită.

”Există o suspiciune de intoxicație cu substanță necunoscută. Au fost evaluate medical 12 persoane. Până la această oră s-a decis ca două persoane să fie transportate la spital. Încă avem echipaje la fața locului. Nu ne putem pronunța cu exactitate despre ce este vorba, însă persoanele au acuzat senzație de leșin, iar în acest moment sunt în afara oricărui pericol”, a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Potrivit reprezentanților Ambulanței Prahova, în total au fost evacuați 70 de studenți, 22 fiind evaluați medical. Două persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite, fiind însă în afara oricărui pericol.

Imagini de la locul incidentului:

WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.57.55.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.58.30.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg