WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.37.30.jpeg

În această dimineață, 50 de studenți au fost evacuați din sediul UPG Ploiești după ce doi dintre ei au acuzat stări de rău și au fost transportați la spitalul județean de urgență din Ploiești.

Citește și De ce au fost evacuați studenții din UPG Ploiești. Reacția rectorului

UPDATE La fața locului au ajuns numeroase echipaje ale salvatorilor (SMURD, ambulanță, pompieri). Incidentul s-a produs într-un laborator de la etajul al patrulea al universității, corpul I.

12 studenți sunt evaluați medical. Studenții ar fi inhalat o substanță iritant lacrimogenă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La sediul UPG se deplasează autospeciala ISU pentru identificarea substanțelor periculoase. Vorbim de un laborator mobil Chimic, Bacteriologic, Radiologic, Nuclear.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Studenții acuză stări de rău, amețeli, vărsături, câțiva dintre ei pierzndu-și pentru scurt timp cunoștința.

Cel mai probabil, aceștia au fost intoxicați cu o substanță periculoasă.

Reprezentanții ISU susțin că nu s-au semnalat scurgeri de gaze, dar încăperea în care a avut loc incidentul a fost aerisită.

”Există o suspiciune de intoxicație cu substanță necunoscută. Au fost evaluate medical 12 persoane. Până la această oră s-a decis ca două persoane să fie transportate la spital. Încă avem echipaje la fața locului. Nu ne putem pronunța cu exactitate despre ce este vorba, însă persoanele au acuzat senzație de leșin, iar în acest moment sunt în afara oricărui pericol”, a declarat Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Prahova.

Potrivit reprezentanților Ambulanței Prahova, în total au fost evacuați 70 de studenți, 22 fiind evaluați medical. Două persoane au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite, fiind însă în afara oricărui pericol.

Imagini de la locul incidentului:

WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.57.55.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-22 at 11.58.30.jpeg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.