fbpx

puscarie-3.jpg

Două noi închisori vor fi construite în România, ambele având o capacitate totală de 1.900 de locuri. Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că un împrumut de 177 milioane de euro a fost alocat Guvernului pentru construirea de noi spații menite să ”soluţioneze supra-aglomerarea carcerală şi condiţiile de detenţie”.

„Astăzi, 19.11.2018, la Paris, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a anunţat că a fost aprobat un împrumut de 177 milioane de euro guvernului român, pentru construirea de noi spaţii care să consolideze sistemul penitenciar şi să îmbunătăţească condiţiile de detenţie. Împrumutul furnizat de CEB reprezintă o contribuţie majoră la planurile guvernamentale de îmbunătăţire a calităţii şi capacităţii instituţiilor penitenciare, în conformitate cu calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supra-aglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, adoptat prin Memorandum, de către Guvernul României”, susține Administrația Națională a Penitenciarelor.

Una dintre cele două unități penitenciare va fi construită în localitatea Berceni, județul Prahova și va avea o capacitate de 1.000 de locuri, iar cealaltă în județul Buzău, localitatea Unguriu, cu o capacitate de 900 de locuri.

De altfel, CEB va contribui și la construirea de facilități pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare, dar și la formare și dezvoltarea profesională, în orașul Pantelimon, judeţul Ilfov și în localitatea Rodbav, judeţul Braşov.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg