Greva de la metrou a paralizat traficul în capitală. De luni, metroul ar putea circula doar de la ora 16

0
NTRhZmIxZjI0OGJjZTNlZDRkYTRjNjZkMjIyNw==.thumb.jpg

NTRhZmIxZjI0OGJjZTNlZDRkYTRjNjZkMjIyNw==.thumb.jpg

Cei care se grăbeau să ajungă la scoli sau la muncă, joi dimineața, au avut parte de o surpriză neplăcută: greva la metrou. 

Pe lângă bucureșteni, foarte mulți prahoveni care fac naveta în capitală au fost afectați de acest protest al angajaților Metrorex.

Ca măsură de siguranță ar trebui să caute deja alternative, începând de săptămâna viitoare, în cazul în care negocierile vor eșua, iar protestul va continua.

Sindicaliştii, care au făcut o grevă de avertisment de două ore în această dimineaţă, ameninţă cu greva generală. Sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Ion Rădoi, liderul USLM: După toate demersurile nu am reușit s-a încheiem un contract colectiv de muncă pe 2018, 2019. Ieri eram pe cale de a ne înțelege, dar ministrul Lucian Șova a intervenit ca acest conflict să nu se rezolve. Nu putem decât să ne îndreptăm spre o grevă generală. De luni, trenurile să nu mai circule între orele 4 și 16, nu doar 2 ore cum s-a întâmplat azi.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a afirmat, miercuri seară, că greva nu este „pentru bunăstarea muncitorilor de la Metrorex, această grevă este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comercianţii din staţiile de metrou”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău