Autoritățile încearcă și acum să dea de urma persoanei care a apelat ieri seară Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență și a anunțat că în incinta magazinului Kaufland Nord dar și a Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află bombe.

Incidentul a mobilizat o întreagă armată de forțe de ordine la cele două obiective. În scurt timp de la apel, 150 de persoane care se aflau la cumpărături în magazinul Kaufland Nord au fost evacuate iar geniștii au început să cerceteze întreg magazinul.

La Spitalul Județean de Urgență Ploiești pompierii au montat două corturi pentru dezastre și au evacuat toți aparținătorii bolnavilor internați aici. Pirotehniștii și câinii antrenați special pentru detectarea materialelor explozive au cercetat atât curtea spitalului cât și fiecare salon în parte. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cele din urmă, după ore întregi de scotocire, autoritățile și-au dat seama că, din fericire, a fost vorba de o alarmă falsă.

Oamenii legii au întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului iar astăzi ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT.

Autorul farsei, dacă va fi identificat, riscă trei ani de închisoare și achitarea contravalorii operațiunilor speciale de detectare a substanțelor explozibile, care se pot ridica la câteva zeci de mii de lei.

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.