Apel-fals-112-31.07.jpg

Aseară, magazinul Kaufand Nord din Ploiești a fost evacuat, după ce un bărbat a sunat la 112 anunțând o bombă. Aceeași persoană a spus că o bombă a fost plasată și la spitalul județean de urgență, motiv pentru care rudele pacienților internați aici au fost scoși în stradă.

În urma verificărilor din magazin și de la spital, s-a constatat, așa cum era de așteptat, că apelul a fost o glumă proastă.

Până în această dimineață apelantul nu a fost prins.

Imagini cu mobilizarea autorităților la alarmele de amenințare cu bombă din Kaufland Nord și Spitalul Județean Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Polițiștii au întocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Dacă va fi identificat, autorul farsei riscă trei ani de pușcărie și achitarea contravalorii operațiunilor speciale de detectare a substanțelor explozibile, care se pot ridica la câteva zeci de mii de lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.