fbpx

WhatsApp Image 2018-11-12 at 09.03.01 (3).jpeg

La aproape 48 de ore de la izbucnirea incendiului din Mimiu și 24 de ore de la cel de pe strada Laboratorului, pompierii încă se luptă să stingă focul.

Astfel, potrivit ultimei raportări de la ISU Prahova, la depozitul din Mimiu sunt în continuare șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, un echipaj de la descarcerare și o ambulanță SMURD, în timp ce la depozitul de textile de pe strada Laboratorului se află un echipaj de pompieri cu o autospecială.

FOTO-Ei sunt eroii zilei, dar și ai nopții

Autoritățile locale recomandă populației din zonele unde s-au produs incendiile să evite deplasările și aerisirea locuințelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comunicatul Prefecturii Prahova

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, de luni, 12 noiembrie 2018, de la ora 17.30, au fost analizate consecințele poluării mediului și probabilul impact asupra sănătății populației, generate de incendiul din zona de sud a Ploieștiului.

Urmare a discuțiilor din cadrul ședinței, s-a constatat că nu au fost depășite valorile limită admise la indicatorii analizați în aer, dar având în vedere valoarea apropiată de limita maximă a indicatorului monoxid de carbon înregistrat astăzi la ora 14,20 și a prognozei meteo nefavorabile asigurării unei dispersii a emisiilor, s-a luat măsura monitorizării orare de către Agenția de Mediu Prahova a evoluției acestor indicatori.

Precizăm că la orele 16.30 valoarea măsurată la indicatorul monoxid de carbon a manifestat tendințe de scădere, ajungând la o valoare mai mică de 1 miligram/mc.

În situația puțin probabilă a înregistrării unor valori mari a monoxidului de carbon, în cadrul CJSU Prahova s-au stabilit măsuri proactive și de intervenție pentru protecția sănătății populației și aducere la stare de normalitate.

Totodată, Ministerul Mediului, în colaborare cu Institutul Național de Cercetare Aerospațială (INCAS) a dispus o recunoaștere a zonei respective cu un aerolaborator special pentru determinări amănunțite legate de calitatea aerului.

Recomandăm populației să respecte instrucțiunile autorităților, deja comunicate:

-să rămână în locuințe până la stingerea incendiului;

-să evite deplasarea în zona de manifestare a incendiului;

-să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru evitarea fumului generat de incendiu;

-să părăsească zona de manifestarea și să identifice locuri sigure aerisite.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg