adrian ene.jpg

Adrian Ene, ploieșteanul care a dezvăluit prin intermediul observatorulph.ro abuzurile asupra copiilor instituționalizați de la centrul Sfântul Andrei, susține că a făcut acest demers nu din răzbunare împotriva fostei soții, ci pentru a nu avea conștiința încărcată cu suferința minorilor cu dizabilități.

Ieri, mai multe persoane au fost reținute în urma unor percheziții efectuate la persoane bănuite de purtare abuzivă și rele tratamente aplicate minorului la Centrul Sf. Andrei pentru copii cu dizabilități din Ploiești (detalii AICI).

Ancheta a fost declanșată după ce, în luna iunie, observatorulph.ro a publicat conversațiile scandaloase de pe whatsapp între două angajate ale Centrului de copii cu dizabilități Sfântul Andrei din Ploiești, în care una dintre acestea era învățată cum să fure din mâncarea copiilor și cum să-i bată fără să fie prinsă (vezi AICI ce spunea conducerea DGASPC despre acest caz). 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Observatorulph.ro publică astăzi un interviu cu Adrian Ene, fostul soț al uneia dintre angajatele centrului unde copiii ar fi fost abuzați fizic și verbal.

Reporter: Domnule Ene, vă așteptați ca ancheta declanșată în urma dezvăluirilor dumneavoastră să ajungă până la stadiul de rețineri de persoane?

Andrian Ene: Sincer, mă așteptam pentru că am fost la poliție de mai multe ori unde am depus dovezi în sprijinul afirmațiilor mele. De exemplu, o percehe de încălțăminte care apărea în acele discuții.

Reporter: Ați făcut acest demers pentru a vă răzbuna pe fosta soție?

Andrian Ene: Nu vreau să fac rău nimănui, dar nu puteam trece peste acele discuții pe whatsapp. Nu aș mai fi dormit liniștit, știind că acei copii sunt bătuți sau li se fură din mâncare.

Reporter: Copilul dumneavostră, la care ați observat comportamentul specific unui minor agresat, este bine?

Adrian Ene: Din fericire, am reușit să obțin în instanță dreptul de a-l crește și educa. L-am înscris la școală, este ok. Are nevoie de ședințe cu un psiholog pentru a trece peste șocul emoțional. Am și divorțat, dar acesta este un capitol închis. Acum este treaba judecătorilor să stabilească vinovăția acelor angajați ai centrului. Eu nu am conștiința încărcată.

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Luni, 14 Ianuarie 2019
  • De Georgiana Kelemen

Un bancomat a fost aruncat în aer la Arad

Un bancomat a fost aruncat în aer la Arad. Hoţii au provocat o explozie, pentru a fura banii de la o sucursală dintr-un centru comercial. O explozie a fost provocată, în noaptea de duminică spre...