fbpx

download (1).jpg

Doi bărbați din Măneciu, Prahova, respectiv Barcani, Covasna, au fost amendați cu 6.500 de lei pentru că încercau să vândă în comuna Podenii Noi zece porci fără crotalii și documente de proveniență. Animalele au fost omorâte înainte de aflarea rezultatelor analizelor pentru pesta porcină.

Comunicatul IJP Prahova:

Astăzi, în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secţiei Rurale Apostolachea au acționat în comuna Podenii Noi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, în satul Ghiocel, polițiștii au depistat o autoutilitara condusa de un bărbat din comuna Măneciu. Acesta era însoțit de un altul, din comuna Barcani, județul Covasna.

În interiorul mijlocului de transport au fost găsiți 10 porci de aproximativ 25 Kg fiecare, care ar aparține bărbatului din Covasna.

Din primele verificări efectuate a rezultat că persoanele în cauză nu dețin documentele necesare efectuării transportului sau comercializării, iar porcii nu erau crotaliați.

Reprezentanți DSVSA Prahova au fost solicitați la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor.

În cauză, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei.

Deasemenea, s-a procedat la uciderea tuturor exemplarelor, acestea fiind ecarisate în loc anume stabilit pentru astfel de situații, totodată, au fost recoltate probe de laborator în vederea efectuării analizei.

La finalizarea activităților s-a efectuat acțiunea de dezinfecție a tuturor mijloacelor folosite.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg