download (1).jpg

Doi bărbați din Măneciu, Prahova, respectiv Barcani, Covasna, au fost amendați cu 6.500 de lei pentru că încercau să vândă în comuna Podenii Noi zece porci fără crotalii și documente de proveniență. Animalele au fost omorâte înainte de aflarea rezultatelor analizelor pentru pesta porcină.

Comunicatul IJP Prahova:

Astăzi, în jurul orei 13.30, polițiști din cadrul Secţiei Rurale Apostolachea au acționat în comuna Podenii Noi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, în satul Ghiocel, polițiștii au depistat o autoutilitara condusa de un bărbat din comuna Măneciu. Acesta era însoțit de un altul, din comuna Barcani, județul Covasna.

În interiorul mijlocului de transport au fost găsiți 10 porci de aproximativ 25 Kg fiecare, care ar aparține bărbatului din Covasna.

Din primele verificări efectuate a rezultat că persoanele în cauză nu dețin documentele necesare efectuării transportului sau comercializării, iar porcii nu erau crotaliați.

Reprezentanți DSVSA Prahova au fost solicitați la fața locului pentru efectuarea verificărilor și luarea măsurilor legale, potrivit competențelor.

În cauză, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6500 lei.

Deasemenea, s-a procedat la uciderea tuturor exemplarelor, acestea fiind ecarisate în loc anume stabilit pentru astfel de situații, totodată, au fost recoltate probe de laborator în vederea efectuării analizei.

La finalizarea activităților s-a efectuat acțiunea de dezinfecție a tuturor mijloacelor folosite.

foto cu caracter ilustrativ


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Marius Nica

Vineri, 25 ianuarie, se învață în Prahova

Nu doar bugetarii vor merge la serviciu pe 25 ianuarie, ci și elevii sunt așteptați la cursuri. Pentru că guvernul nu a făcut ”punte” între 24 ianuarie, zi liberă, și weekend, vineri se învață! ”Până...

Eveniment
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Cod galben de ninsori și viscol în Prahova

Prahova, în special zona de nord, se află sub atenționare ANM de cod galben de viscol și ninsori. Atenționarea expiră miercuri, la ora 10.  În acest interval, mai ales în zona de munte, va ninge...