fbpx

frontiera-noaptea-termoviziune-660x336.jpg

Contrabanda cu țigări în Prahova e în floare, iar polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice fac tot posibilul să oprească acest fenomen îngrijorător. Recent în Prahova au fost descoperite mai multe depozite ilegale de țigări de contrabandă, fapt ce a dus la cercetare penală a multor prahoveni și cetățeni moldoveni implicați într-o grupare specializată. 

Chiar dacă ne așteptăm ca amploarea fenomenului să fie diminuată în urma nenumăratelor acțiuni ale polițiștilor din cadrul SICE, județul Prahova continuă să fie o zonă cheie în circuitul țigărilor moldovenești care ajung ilegal în România. 

La sfârșitul săptămânii trecute, aceiași polițiști din cadrul SICE au întocmit noi dosare penale pentru contrabandă cu țigări. Mai exact, joi noaptea oamenii legii au fost sesizați că la Valea Călugărească, în apropierea căii ferate, au fost găsiți mai mulți saci care conțin baxuri cu țigări. 

O echipă operativă s-a deplasat la fața locului și a început verificările. În scurt timp au fost depistați doi cetățeni moldoveni care ar avea legătură cu o grupare specializată în aducerea în România a mii de țigarete moldovenești și din Ucraina. În urma audierilor unul dintre cei doi a fost plasat sub control judiciar. 

Țigările urmau să ajungă în piețele din cartiere și în Oborul din Bariera Bucov. 

Totodată, vineri, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției nr. 1 Ploiești a oprit pentru control un autovehicul în care au fost găsite 200 țigarete având aplicate timbre din afara graniței.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

foto ilustrativ opiniatimisoarei.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg