eccce120-vlcsnap-2018-10-18-16h46m42s762.png

Un incident mai puțin obișnuit s-a petrecut, ieri, în satul Plăiețu, comuna Măneciu. Un urs a atacat doi dintre puținii localnici care mai trăiesc în satul izolat de apele lacului de acumulare. Salvatorii au ajuns la victime cu bărcile din dotarea ISU Prahova.

Este vorba de doi soți, un bărbat de 52, respectiv o femeie de 58 de ani, care se aflau la marginea pădurii după ce au dus vacile la păscut, potrivit republikanews.ro.

La un moment dat, femeia a fost atacată de urs, în ajutorul ei sărind soțul, care avea un topor asupra sa.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cei doi au lovit animalul cu toporul, apoi ursul a fugit pe marginea lacului Măneciu, unde a și fost găsit mort de autorități.

Imagini cu ursul care a atacat doi oameni în Prahova

Femeia a fost transportată la spitalul județean de urgență din Ploiești, cu plăgi mușcate la nivelul mâinilor, picioarelor și toracelui, fiind însă afara oricărui pericol.

Soțul său a fost mușcat de picior, dar a refuzat internarea pentru a avea grij de animalele din gospodărie.

În satul Plăiețu mai trăiesc câteva suflete, care au refuzat să-și părăsească gospodăriile în anul 1980, când zona a fost inundată pentru producția de curent electric. Atunci peste 500 de locuitori s-au mutat în blocurile construite de comuniști în Măneciu. Printre cei care au preferat să rămână pe insula înconjurată de ape s-au numărat și cei doi atacați de urs.

FOTO Nicoleta, femeia care a răpus ursul

8c7e18bd-vlcsnap-2018-10-18-16h47m40s477.png

eccce120-vlcsnap-2018-10-18-16h46m42s762.png

2db654cf-vlcsnap-2018-10-18-16h46m25s904.png


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.