cliima20140317_0099_1.jpg

Părinții refuză să-și mai ducă copiii la o grădiniță din Sinaia, după ce un copil de doi ani a murit, iar un altul de patru ani este internat în stare gravă la un spital din București.

Săptămâna trecută, părinții unui copil de doi ani s-au prezentat la spitalul din Sinaia, dar au refuzat internarea. După ce starea pacientului s-a agravat, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Marie Curie” din Bucureşti, unde a şi murit. Medicii au ajuns la concluzia că boala care a răpus copilul este meningită acută.

După acest incident, un alt caz de la aceeași grădiniță a fost raportat DSP Prahova. Este vorba de un copil de patru ani, care se află internat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ fiind suspect de pleurezie, o afecţiune respiratorie caracterizată prin inflamarea membranei care acoperă plămânii, cunoscută popular sub denumirea de ”apă la plămâni”..

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Speriați, mulți părinți au refuzat să-și mai ducă odraselele la grădinița din Sinaia, deși autoritâțile dau asigurări că boala nu este contagioasă.

”S-au panicat, aşa este pentru că au preferat să vorbească între ei pe grupurile de facebook pe care le au, decât să întrebe factorul de decizie. Luni am avut o prezenţă la grădiniţă foarte redusă. Au venit cu 35 de copii mai puţin decât în mod normal. La grădiniţa din Sinaia sunt 95 de copii înscrişi”, a declarat Aurora Aireşan, directorul coordonator al instituţiilor de învăţământ din Sinaia, pentru Adevărul. 

DSP Prahova a demarat o anchetă la grădinița din Sinaia.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.