fbpx

cliima20140317_0099_1.jpg

Părinții refuză să-și mai ducă copiii la o grădiniță din Sinaia, după ce un copil de doi ani a murit, iar un altul de patru ani este internat în stare gravă la un spital din București.

Săptămâna trecută, părinții unui copil de doi ani s-au prezentat la spitalul din Sinaia, dar au refuzat internarea. După ce starea pacientului s-a agravat, copilul a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Marie Curie” din Bucureşti, unde a şi murit. Medicii au ajuns la concluzia că boala care a răpus copilul este meningită acută.

După acest incident, un alt caz de la aceeași grădiniță a fost raportat DSP Prahova. Este vorba de un copil de patru ani, care se află internat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ fiind suspect de pleurezie, o afecţiune respiratorie caracterizată prin inflamarea membranei care acoperă plămânii, cunoscută popular sub denumirea de ”apă la plămâni”..

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Speriați, mulți părinți au refuzat să-și mai ducă odraselele la grădinița din Sinaia, deși autoritâțile dau asigurări că boala nu este contagioasă.

”S-au panicat, aşa este pentru că au preferat să vorbească între ei pe grupurile de facebook pe care le au, decât să întrebe factorul de decizie. Luni am avut o prezenţă la grădiniţă foarte redusă. Au venit cu 35 de copii mai puţin decât în mod normal. La grădiniţa din Sinaia sunt 95 de copii înscrişi”, a declarat Aurora Aireşan, directorul coordonator al instituţiilor de învăţământ din Sinaia, pentru Adevărul. 

DSP Prahova a demarat o anchetă la grădinița din Sinaia.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg