fbpx

ad.jpg

Conducătorii auto ar putea să-și păstreze dreptul de a conduce chiar și după ce au fost sancționați pentru condusul unei mașini sub influența alcoolului, dar doar în anumite condiții. Practic, dacă montează un anumit dispozitiv pe mașină, aceștia ar putea conduce și după ce au fost prinși de polițiști conducând după ce au consumat alcool. Măsura se regăsește într-un proiect pus recent în dezbaterea senatorilor.

Mai exact, prin acest proiect de act normativ se urmărește introducerea unei alternative la pedepsa aplicată în cazul șoferilor prinși la volanul unei mașini atunci când sunt sub influența alcoolului. Astfel, dacă se va aplica, propunerea legislativă va introduce, pe lângă suspendarea dreptului de a conduce și restricționarea acestuia.

Practic, potrivit propunerii, șoferii care vor fi pedepsiți prin restricționarea dreptului de a conduce vor putea conduce în continuare, dar doar dacă instalează pe mașină un dispozitiv numit Alcool-Stop. Acesta este un sistem ce se montează la sistemul de pornire a motorului mașinii și permite pornirea acestuia doar atunci când în aerul expirat de șofer nu sesizează prezența alcoolului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Concret, sistemul verifica la fiecare pornire a mașinii dacă șoferul a consumat alcool și, dacă sesizează prezența acestuia în aerul expirat de șofer, nu permite pornirea motorului.

Restricționarea dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice se va aplica pe o perioadă de 180 de zile, spre deosebire de suspendare, care se aplică, în prezent, pentru o perioadă de 90 de zile. Această sancțiune complementară se va aplica tuturor conducătorilor de autovehicule, fie ele autoturisme, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg