ad.jpg

Conducătorii auto ar putea să-și păstreze dreptul de a conduce chiar și după ce au fost sancționați pentru condusul unei mașini sub influența alcoolului, dar doar în anumite condiții. Practic, dacă montează un anumit dispozitiv pe mașină, aceștia ar putea conduce și după ce au fost prinși de polițiști conducând după ce au consumat alcool. Măsura se regăsește într-un proiect pus recent în dezbaterea senatorilor.

Mai exact, prin acest proiect de act normativ se urmărește introducerea unei alternative la pedepsa aplicată în cazul șoferilor prinși la volanul unei mașini atunci când sunt sub influența alcoolului. Astfel, dacă se va aplica, propunerea legislativă va introduce, pe lângă suspendarea dreptului de a conduce și restricționarea acestuia.

Practic, potrivit propunerii, șoferii care vor fi pedepsiți prin restricționarea dreptului de a conduce vor putea conduce în continuare, dar doar dacă instalează pe mașină un dispozitiv numit Alcool-Stop. Acesta este un sistem ce se montează la sistemul de pornire a motorului mașinii și permite pornirea acestuia doar atunci când în aerul expirat de șofer nu sesizează prezența alcoolului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Concret, sistemul verifica la fiecare pornire a mașinii dacă șoferul a consumat alcool și, dacă sesizează prezența acestuia în aerul expirat de șofer, nu permite pornirea motorului.

Restricționarea dreptului de a conduce un autovehicul pe drumurile publice se va aplica pe o perioadă de 180 de zile, spre deosebire de suspendare, care se aplică, în prezent, pentru o perioadă de 90 de zile. Această sancțiune complementară se va aplica tuturor conducătorilor de autovehicule, fie ele autoturisme, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie.

Citește articolul integral pe avocatnet.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 18 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Radar pe DN 1, la ieșire din Potigrafu

Un cititor ne-a sesizat că marți dimineață, pe DN 1, la ieșire din Potigrafu spre Ploiești, după trecerea de pietoni, un polițist acționează cu pistolul radar. ”Este într-un logan inscripționat cu...