fbpx

maz-autobuze-ratp-ctp-iasi-11-500x375.jpg

Peste 20 de firme de transport persoane, membre ale ale Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), au notificat astăzi autoritățile din Prahova că își vor înceta activitatea în semn de protest pentru un ordin al ministrului Transporturilor.

UPDATE Greva a luat sfârșit.

Așadar, după ora 12:00, este posibil ca mii de călători să rămână blocați în stațiile din Prahova, după anularea curselor de microbuze, așa cum se întâmplă deja în 16 județe încă de la primele ore ale dimineții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii aici: Grevă a transportatorilor de persoane în Prahova! Cursele de microbuze vor fi anulate

Transportatorii vor ca prin acest protest să-l determine pe ministrul Lucian Șova să renunțe la o măsură esențială pentru atribuirea curselor interne. Este vorba, potrivit ziare.com, de scaderea importantei experientei trasportatorului, la licitatiile pentru atribuirea traseelor care urmeaza sa aiba loc peste cateva luni.

Practic, aceasta modificare le-ar permite transportatorilor aflati la inceput de drum, dar care au masini noi, sa ia din cota de piata a transportatorilor experimentati.

În prezent, transportatorii dețin un adevărat monopol, chiar și în Prahova, moștenind practic un traseu din patru în patru ani, intervalul când CJ Prahova organizează licitațiile.

Astfel, dacă un transportator nou înființat vrea să liciteze pe un traseu prezentând la licitație un parc auto modern nu poate obține un punctaj suficient pentru a-l ”scoate” pe vechiul transportator, criteriul experiență fiind decisiv.

Așa se face că au fost situații în care firmele mici de transport au fost cumpărate de cele mari pentru a le transfera punctajul experienței pentru multe dintre traseele licitate inclusiv în Prahova.

Din păcate, victime ale acestor interese sunt chiar călătorii, nevoiți să circule în microbuze vechi, care au întârzieri pe traseu și care la orele de vârf sunt înghesuiți precum sardinele, deși legislația rutieră interzice acest lucru din motive de siguranță.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg