maz-autobuze-ratp-ctp-iasi-11-500x375.jpg

Peste 20 de firme de transport persoane, membre ale ale Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), au notificat astăzi autoritățile din Prahova că își vor înceta activitatea în semn de protest pentru un ordin al ministrului Transporturilor.

UPDATE Greva a luat sfârșit.

Așadar, după ora 12:00, este posibil ca mii de călători să rămână blocați în stațiile din Prahova, după anularea curselor de microbuze, așa cum se întâmplă deja în 16 județe încă de la primele ore ale dimineții.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Detalii aici: Grevă a transportatorilor de persoane în Prahova! Cursele de microbuze vor fi anulate

Transportatorii vor ca prin acest protest să-l determine pe ministrul Lucian Șova să renunțe la o măsură esențială pentru atribuirea curselor interne. Este vorba, potrivit ziare.com, de scaderea importantei experientei trasportatorului, la licitatiile pentru atribuirea traseelor care urmeaza sa aiba loc peste cateva luni.

Practic, aceasta modificare le-ar permite transportatorilor aflati la inceput de drum, dar care au masini noi, sa ia din cota de piata a transportatorilor experimentati.

În prezent, transportatorii dețin un adevărat monopol, chiar și în Prahova, moștenind practic un traseu din patru în patru ani, intervalul când CJ Prahova organizează licitațiile.

Astfel, dacă un transportator nou înființat vrea să liciteze pe un traseu prezentând la licitație un parc auto modern nu poate obține un punctaj suficient pentru a-l ”scoate” pe vechiul transportator, criteriul experiență fiind decisiv.

Așa se face că au fost situații în care firmele mici de transport au fost cumpărate de cele mari pentru a le transfera punctajul experienței pentru multe dintre traseele licitate inclusiv în Prahova.

Din păcate, victime ale acestor interese sunt chiar călătorii, nevoiți să circule în microbuze vechi, care au întârzieri pe traseu și care la orele de vârf sunt înghesuiți precum sardinele, deși legislația rutieră interzice acest lucru din motive de siguranță.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Duminică, 16 Decembrie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Starea drumurilor din Prahova, duminică dimineața

Se putea și mai rău, spun șoferii, care până la urmă au avut noroc cu transformarea ninsorii în ploaie, ceea ce a făcut ca drumurile să devină practicabile în cea mai mare parte a județului Prahova. Sunt...