contrabada-tigari.jpg

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Prahova, Dâmbovița și Botoșani împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R au efectuat ieri 17 percheziții la grupare bănuită de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. Au fost ridicate peste 160.000 de țigări, 20.000 de lei și 9.760 de euro, iar 15 persoane au fost conduse la audieri.

Comunicatul IJP Prahova

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii de combatere a crimei organizate din Prahova, Dâmbovița și Botoșani, sub coordanarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2017 – octombrie 2018, persoanele bănuite în cauză ar fi introdus pe teritoriul României, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal,  mai multe cantități de țigarete.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 160.000 de țigări, 20.000 de lei și 9.760 de euro.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării Mobile Matei Basarab din Ploiești.

VIDEO


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 13 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cutremur în Prahova. Câte grade a avut

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 grade s-a produs miercuri în judeţul Prahova, la ora 15:04, la adâncimea de 143 de kilometri. Joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, un alt seism s-a produs la o adâncime de...