fbpx

copil-abandonat.jpg

Liliana Maxim Minculescu, cunoscută pentru spiritul civic de care a dat dovadă în numeroase campanii umanitare, a povestit pe Facebook cum o fetiță de doi ani a fst abandonată de asistentul maternal la secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpina. La solicitarea observatorulph.ro, conducerea Direcției Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova susține că fetița este îngrijită corespunzător, dar până la ora redactării acestui text, 14:45, fetița este în continuare singură în spital.

UPDATE După apariția acestui text, la ora 15:20, asistentul maternal a venit la copilă, în spital.

Postarea Lilianei Maxim Minculescu: ”Femeie, de ce te-ai făcut asistent maternal?”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Femeie, tu, cea care ai dorit, ai acceptat să ai grijă de copiii altora, de ce îi abandonezi pentru a doua oară? Nu ştiu ce priorități ai, dar sigur fetița, de numai doi anișori, ce ți-a fost dată în plasament, în urmă cu puțin timp, nu este una dintre ele.

Femeie, care te vrei a fi mamă chiar şi sub formă de substitut, cum s-o aduci la spital, cu o mână de haine pătate, ponosite, cu niște ghetuțe cu două numere mai mici, de plânge când o încalți, şi s-o lași singură? Te-ai bazat că au grijă de ea celelalte mămici şi cadre medicale? Nu te-ai gândit că, poate, au propriile griji şi treburi? Sau ai deja experiență în astfel de practici şi te bazezi de mila şi sufletul celor din spital? 
Suflet... Femeie, ştii ce-i ăla suflet? 

Femeie, ai pretenția de la ea să spună "mamă"? Dar cui să-i spună? Despre mama naturală ai povestit chiar tu, în scurta vizită din ziua internării, că a abandonat-o fără certificat, fără de niciunele. Iar tu ce-ai făcut, acum, femeie? Ai repetat gestul ei. Doar că tu ești plătită pentru a fi "mamă", pentru un serviciu pe care doar mimezi că-l faci.
Femeie, nu te simți rănită în orgoliu când auzi că toată lumea o compătimește "vai, saracuța!", "cum s-o abandoneze şi asistenta maternală", "la ce salon e fata abandonată că vreau şi eu s-o văd" etc. 

Femeie, dacă nu-ți place ceea ce faci, de ce ai luat asupra ta povara asta? Oare ai aflat că ai de modelat un caracter, nu un cartof? Oare ştii că sarcina ta este să pregătești pentru viață și pentru societate un om sănătos fizic, psihic, moral şi nu să-l lași când îi este mai greu, când în neputința lui plânge după o mângâiere și abia așteaptă sa fie alinat cu un strop de atenție?
Femeie, ce suflet ai? De mamă, sigur, NU!”

La solicitarea observatorulph.ro pentru un punct de vedere, conducerea DGASPC a transmis următorul document:

rasp OBSERVATORUL PRAHOVEAN-page-001.jpg

UPDATE Liliana Maxim Minculescu a declarat pentru observatorulph.ro că până la ora 14:45 asistentul maternal nu s-a internat în spital ca să aibă grijă la copilă...

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg