Peste 6000 de elevi din Prahova au susținut simularea Evaluării Naționale la limba și literatura română și matematică. Lucrările sunt anonimizate și sunt repartizate aleatoriu spre a fi evaluate în alte județe. Profesorii sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt plătiţi nici în acest an pentru corectarea lucrărilor. Asta deşi, spun aceștia, efortul care li se cere într-un timp scurt ar trebui remunerat.
În Prahova sunt 276 de profesori evaluatori la limba și literatura română și alți 248 la matematică. Aceștia au de corectat sute de lucrări transmise pe platforma digitală, aleatoriu, din alte județe ale țării.
Ministerul Educației a transmis că nici în anii trecuţi, profesorii nu au fost plătiți pentru corectarea lucrărilor de la simulare. Asta pentru că „ei încasează salariu pentru opt ore de muncă pe zi, timp care nu trebuie alocat doar predării”, a spus ministrul Daniel David.
„Facem muncă patriotică ceea ce nu e normal. S-ar fi putut putea găsi o formulă de remunerare a profesorilor corectori. Aspectul acesta, al neplății, poate duce la apariția următorului fenomen: profesori care își dau interesul când corectează, fiindcă se gândesc la binele copiilor, dar și profesori care, pe motiv că nu primesc niciun leu pentru o astfel de muncă nu își dau suficient de mult interesul în momentul în care evaluează lucrările candidaților”, ne-a precizat un profesor prahovean.
Rezultatele simulării Evaluării Naționale vor fi transmise elevilor, individual, pe 31 martie, de către profesorii de la clasă. Examenul propriu zis va începe pe 23 iunie cu proba la română și continuă pe 25 iunie cu testarea la matematică. Un profesor evaluator va fi remunerat atunci cu 18 lei pentru fiecare lucrare corectată.
Este foarte simplu. Cei din a doua categorie ( care nu isi dau interesul ) pot alege alta profesie. Mediul privat poate fi remunerat pentru simulare ? Pentru ei exista luxul de ” a nu-si da interesul”? Se prezinta faptele ca si cum profesorul face un beneficiu copilului prin corectarea lucrarii, nu cum este normal, sa isi faca treaba pentru care este angajat ( si platit ). Apropo, trei luni de vacanta pe an ( platite ) sunt ok pentru profesori ?
D-le „Intruder”, se vede ca te-ai umplut de scoala si sti tot. Retine totusi si umila mea observatie, daca la Matematica totul e simplu si rezultatele probelor coincid cu cele care trebui, la Limba Romana corectarea tine seama de stilul lucrarii, de modul in care se incadreaza in aria curiculara si de modul de exprimare care arata continuitatea unui studiu. Profesia a fost aleasa din momentul in care s-au pregatit pentru un examen de admitere si ulterior pentru examenele de an si pentru Licenta. Aberatiile pe care le scri dovedesc slaba pregatire pe care-o ai. „Intruder”, ce mai!
As putea sa pun pariu ca tu esti cel din ultima banca ,vesnic suparat pe scoala si cu un singur caiet la el ! El sa fie oare ma?